Fylkesrådmann Evy-Anni Evensen i Telemark fylkeskommune og Even Larsen, distriktssjef for Skanska i Porsgrunn.

Skanska bygger Skien videregående skole

Skanska Norge har signert kontrakt med Telemark Fylkeskommune om utviklingen av nye Skien videregående skole.

Det skriver Skanska i en pressemelding på byrånettsidenntbinfo.no.

– Skanskas verdier åpenhet, ydmykhet og helhetstenkning har vært et fundament for oss og våre samarbeidspartnere, blant annet Link Arkitektur og Multifag, i konkurranseprosessen, og vi setter stor pris på tilliten Telemark Fylkeskommune viser oss ved å tildele oss kontrakten, sier Even Larsen, sjef for Skanskas distriktskontor i Porsgrunn. 

Telemark fylkeskommune har valgt «Lyngdalsmodellen» for prosjektering og anskaffelse av den nye videregående skolen i Skien. Modellen innebærer utstrakt bruk av samspill, der leverandøren kan drifte bygget for en avtalt periode, og det offentlige selv sørger for finansiering.

Fylkeskommunen har også besluttet at byggingen av skolen skal bli et foregangsprosjekt ved at utbyggerne forplikter seg mot sosial dumping. Både entreprenør og underentreprenører forplikter seg til å bruke lærlinger og praksisplasser når oppdraget utføres, heter det i pressemeldingen.

Skatteetaten går også inn i byggeprosjektet med sin A-krimsatsing, som jobber mot arbeidsmarkedskriminalitet.

– Arbeidsmarkedskriminalitet ødelegger for seriøse aktører, og store samfunnsverdier går tapt som følge av at kriminelle aktører opptrer i en ellers flott bransje. Telemark Fylkeskommunes tydelige standard setter vi pris på, det betyr mye for oss og for bransjen, sier Jeanette Sandstad, advokat i Skanska.

Byggestart er satt til 2016, og skolen skal tas i bruk høsten 2018. Da vil omtrent 1.050 elever, sammen med 160 skoleansatte, ta den nye skolen i bruk.