Arkitekt-tilskudd til universell utforming i MAKS10

Arkitektbedriftene er glade for å ha mottatt tilskudd fra Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet) v/Deltasenteret for å videreutvikle elektroniske skjemaer for universell utforming i kvalitetssystemet MAKS10.

Deltasenteret har i flere år hatt en tilskuddordning for å fremme kunnskapsutvikling, kompetanseheving og informasjon innen universell utforming. For 2015 var ordningen spesielt rettet mot UU innen IKT (brukergrensesnitt, velferd) og registrering av UU av bygninger og uteområder.

Arkitektbedriftene utvikler nå MAKS10 med vesentlig bedre funksjonalitet for å kunne strukturere og identifisere krav og rutiner knyttet til UU, generelt og i byggesaker. Foreningen vil se nærmere på hvordan rutiner, prosjekteringsveiledninger, sjekklister og andre hjelpemidler for å ivareta krav til universell utforming kan utvikles og implementeres i MAKS10, og dermed være til nytte for en stor del av arkitektbransjen. Ambisjonen er at MAKS10 skal være arkitektbransjens viktigste verktøy for utvikling og prosjektering av gode løsninger for ivaretagelse av universell utforming i bygg.

I tillegg vil det bli laget en kort, fritt tilgjengelig, opplæringsvideo for sluttbrukere om hvordan MAKS kan brukes for bedre prosjektering av UU. Dette vil styrke arkitektens forståelse og oppmerksomhet rundt universell utforming og kvalitetssikring de oppgavene hvor UU skal eller bør ivaretas.