Positiv børsnotering for byggenæringen

Det er ikke mange selskaper i den norske byggenæringen som er å finne på Oslo Børs, men det finnes noen. Fredag fikk de også følge av det første rådgiverfirmaet på børs her hjemme - nemlig Multiconsult.

Det er mange veldrevne rådgiverfirmaer i den norske byggenæringen – de kan vise til solide resultater og en jevn god drift over mange år. Det var derfor ikke spesielt overraskende at verdien på aksjen raskt steg – og den steg mer enn de fleste trodde på forhånd. Dermed var de mange både nåværende og tidligere ansatte som kunne innkassere en pen gevinst om de valgte å selge seg ut på selskapets første dag på Oslo Børs.

Aksjen ble omsatt for 218 millioner kroner den første dagen, og interessen var stor. Ved børsslutt fredag endte aksjen med en verdi på 92,75 kroner – noe som er høyere enn forventet – og i forhold til den tidligere anslåtte verdien på aksjen, er dette en kraftig økning.

Selv om noen valgte å selge sine aksjer, var det nok også mange som valgte på sitte i ro med sin beholdning med forhåpninger om en ytterligere økning i tiden fremover.

På noe sikt er det ingen ting som skulle tilsi at det ikke vil bli en god investering. De to store norske entreprenørene på Oslo Børs, Veidekke og AF Gruppen, har over mange år hatt en fin kursutvikling – og er blant de bedre langsiktige investeringene. Det er ingen store opp- eller nedturer, men heller en jevn vekst. Med Multiconsults posisjon som en av de største i det norske markedet, burde det også kunne være mulig å få en tilsvarende utvikling. Selskapet satser ambisiøst, både ute og inne, og de får nå mulighet til ytterlige vekst.

Det at enda flere fra byggenæringen velger å komme seg på børs er positivt for næringen som helhet. Det viser at man er villig til å satse, og gir nye investorer mulighet til å putte penger i det som tegner til en bra utviklingsperiode for næringen. Det er med på å sette hele byggenæringen på kartet, og vi mener næringen som helhet fortjener langt mer oppmerksomhet fra omgivelsene enn hva den får i dag.

Multiconsult melder om at det har vært stor både lokal og internasjonal interesse fra meglerne – så det er tydeligvis slett ikke uinteressant i å investere i norsk byggenæring – og selvsagt også blant norske rådgivere som blir regnet å holde et høyt nivå.

Vi tror det vil komme flere børsnoteringer fra selskaper tilknyttet den norske byggenæringen, så får vi se om andre rådgiverselskaper også velger å ta sine selskaper på Oslo Børs.