Sola skinte da Undervisningsbygg og entreprenør Wegger og Kvalsvik Entreprenør markerte byggestart for den nye skolen på Vollebekk i formiddag. Byråd for kultur- og næring Hallstein Bjercke satte spaden i jorda med god hjelp av barn fra Bjerkedalen barnehage.

Spadetak i solskinn

Sola skinte da Undervisningsbygg og entreprenør Wegger og Kvalsvik Entreprenør markerte byggestart for den nye skolen på Vollebekk i formiddag.

Byråd for kultur- og næring Hallstein Bjercke satte spaden i jorda med god hjelp av barn fra Bjerkedalen barnehage.

Seksjonsleder i Undervisningsbygg, Roger Morsund ønsket alle velkommen og ga ordet videre til byråden:

- Her skal det bygges en veldig fin barne- og ungdomsskole, og en skole som tar vare på miljøet vårt, innledet byråden og henvendte seg til barna som stod forventningsfulle foran ham. Skolen er først ferdig om to år, og da er det sikkert flere av dere som skal begynne her. Da vil det stå en splitter ny skole på denne tomta med et flott uteområde som dere alle sammen kan benytte dere av.

Seksjonsleder for utbygging i Utdanningsetaten, Bjørg Novang sa også noen ord under markeringen, og la stor vekt på at den nye skolen vil gi hele området på Vollebekk en ekstra verdi.

- Dette er en skole som vil være åpen og tilgjengelig for alle i nærområdet, og som på mange måter vil fungere som et lokalt kulturhus, avsluttet hun.

En ny 1-10 skole (barne- og ungdomsskole) sentralt plassert på Vollebekk. Skolen får plass til 780 elever i tillegg til en spesialavdeling for 24 elever fordelt på multihandikappede, psykisk utviklingshemmede og autister.

Den nye skolen ligger i et område for byutvikling med transformasjon fra industri til boliger og bysentrum. Vollebekk stasjon ligger fem minutters gange fra tomten. Vollebekk er en del av Groruddalssatsingens løft i området Linderud – Økernbråten – Vollebekk i Bydel Bjerke.

Fakta

· Skolen bygges som passivhus

·Fordelt over 4 etasjer

·2 gymsaler

· Desentraliserte elevinnganger

· Kapasitet til 780 elever samt 24 elever til spesialavdeling

· Totalentreprenør – Wegger & Kvalsvik entreprenør

· Arkitekt – L2 Arkitekter

· Landskapsarkitekt – Gullik Gulliksen AS

· Prosjektets kostnadsramme er 440,9 millioner kroner

· Prosjektleder i Undervisningsbygg: Grete Haugan Sætrang

Skolen skal etter planen være ferdigstilt til skolestart 2017.