Slik så synkehullet på Papirbredden ut. Det nye hullet et annet sted i byen er enda mindre. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Nytt synkehull dukket opp i Drammen

Drammen fikk fredag sitt andre synkehull på to dager, men størrelsen er langt mindre enn synkehullet på 25 kvadratmeter som åpenbarte seg Kristi himmelfartsdag.

Det var ved 18-tiden fredag at et rundt hull åpnet seg i asfalten på Øren i Drammen. Drammens Tidende beskriver hullet som dypt, men likevel mye mindre enn synkehullet på Papirbredden dagen i forveien.

Fredagshullet oppsto like ved to kumlokk, og trolig er det vann fra disse som er årsaken til at veien raste sammen på dette stedet. Ifølge naboer i gaten skal det tidligere fredag ettermiddag ha blitt utført lappearbeid på asfalten i samme gate. Også på stedet hvor hullet åpenbarte seg, ble det lappet noen timer tidligere.

– Det er rart de ikke undersøkte kummen før de lappet. Da hadde de sett at det hadde begynt å rase, sier en anonym rørleggervakt i Drammen Drift til avisen.

Det ble fredag kveld satt opp midlertidige sperringer, men trafikken kunne kjøre forbi i ett kjørefelt. Først mandag kan arbeidene med å tette hullet starte.

Kristi himmelfartsdag åpnet bakken seg like utenfor inngangen til byens høyskolesenter på Papirbredden. Synkehullet der ble målt til fem ganger fem meter, og to trær havnet halvannen meter under bakkenivå.