Et synkehull har oppstått i Drammen. Hendelsen skjedde torsdag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Synkehull i Drammen skal fylles med grus

Synkehullet på fem ganger fem meter som oppsto utenfor BI i Drammen torsdag kveld, er tilsynelatende stabilt og skal fylles med grus.

– Informasjonen vi fikk for en time siden tilsier at det virker til å være under kontroll. Planen nå er å stabilisere det og etter hvert fylle det med grus, sier operasjonsleder Svein Erik Gevelt i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB i 11.30-tiden fredag.

En geolog vurderer fortsatt omfanget fredag formiddag og hullet er fortsatt omringet av politiets sikkerhetssperringer.

Synkehullet utenfor bygget Papirbredden, som blant annet er tilholdssted for Handelshøyskolen BI og Høgskolen i Buskerud og Vestfold, var på fem ganger fem meter. Dybden anslås til å være halvannen meter ettersom to trær på stedet havnet én og en halv meter ned i bakken.

Det var politiet selv som oppdaget synkehullet da en politibil kjørte forbi stedet like før klokken 22.30, skriver Drammens Tidende.

Det var en brønnkollaps som førte til synkehullet, opplyser teknisk sjef Torbjørn Isene i Entra Eiendom, som er ansvarlig for byggene på Papirbredden.

– Totalt seks brønner ligger 300 meter ned i bakken. En av disse kollapset i går, og vi stengte da av vannet. Men så har likevel vann funnet veien opp og trukket inn i leire. Da får man et slikt synkehull, sier Isene til avisen.