- Industrihall sikrer arbeidsplasser i kommunen

Hjørnesteinsbedrift i Sandane manglet lagerplass, og vurdrete å flytte ut. Nå bruker de en ny isolert industrihall på 1.500 kvadratmeter for å lagre baderomsmøbler til bruk i helsesektoren.

De ansatte ved den populære hjørnesteinsbedriften Bano AS i Sandane i Gloppen kommune, kunne puste lettet ut da den solide plasthallen kom på plass vegg i vegg med produksjonslokalene.

- Det er viktig å ta vare på bedriftene og arbeidsplassene i kommunen vår. Mangel på lagerplass har vært en utfordring, og alternativet for dette firmaet var utflytting.
I første omgang leier Bano AS hallen for en 15-års periode av kommunen, men den skal stå permanent. Vi vil få god nytte av den uavhengig av hvem som leier den, sier Odd Arne Kolseth i Gloppen kommune i en pressemelding.

Banos baderom som er tilpasset brukere med ulike funksjonsbehov, er allerede i bruk ved flere av landets største sykehus.

Det var selskapet Teltspesialisten som vant anbudet på levering av den romstore industrihallen.

Daglig leder hos Teltspesialisten Frank Arne Hammer hevder at flere som leier haller med et midlertidig utgangspunkt, benytter seg av lengre og permanent leie.

- Vi er opptatt av å dekke ulike behov og tør påstå vi er effektiv på levering og tilbyr slitesterke produkter. Per i dag leier vi ut om lag 15.000 kvadratmeter under tak, sier Hammer.