Ett av de fire sentrene som nå bytter eier er Tangen Nærsenter på Nesodden. (Foto: Tangen Nærsenter)

Scala Retail Property kjøper fire nye kjøpesentre

Kjøpesenterkjeden Scala Retail Property sikrer seg fire nye kjøpesentre. Selger er NorgesGruppen Eiendom.

De fire sentrene som nå bytter eier er Tangen Nærsenter på Nesodden, Fagernes Kjøpesenter, Rykkinn Nærsenter og Grorud Nærsenter. Porteføljen har et totalareal på ca. 68.000m2 og en samlet butikkomsetning på ca. 1,4 milliarder kroner.
- Kjøpet av disse fire senterne bidrar til å styrke Scalas posisjon i det norske kjøpesentermarkedet. Det er fire veldrevne sentre med sterke posisjoner i sitt nærområde som vi samtidig mener har potensiale til å bli enda bedre. Senterne kan betegnes som mellomstore, og de er alle basert på høy grad av daglig handel. Begge deler passer godt inn i Scalas strategi, sier konstituert daglig leder Morten Fredriksen i Scala Retail Property.
- NorgesGruppen Eiendom er glad for å kunne selge disse fire sentrene til Scala Retail Property. Vi har tro på at Scala med sin kompetanse på utleie og forvaltning, kan videreutvikle sentrene slik at de i fremtiden vil fremstå enda mer attraktive enn de er i dag. Samtidig vil vi gjennom vårt eierskap i Scala fremdeles være med på den verdiutviklingen som vil komme ved det nye eierskapet, sier daglig leder Øistein Brevig Pjaaka i NorgesGruppen Eiendom.
Scala Retail Property AS ble etablert i 2012 og er et samarbeid mellom Fredriksborg AS og NorgesGruppen Eiendom AS. Selskapet er utfordrer i det norske kjøpesentermarkedet og har som mål å etablere seg som en av de fem største aktørene i markedet. Fra før eier Scala fem kjøpesentre, Tista Senter i Halden, Maxi Sandnes, Gullgruven og Laksevåg senter i Bergen og Bø Senteret i Bø i Telemark. Med ytterligere fire sentere øker selskapets portefølje til ca. 140.000 m2 med tilhørende butikkomsetning på i overkant av 3,4 milliarder.