Slik tror utbyggerne at boligprosjektet på Nøsted Brygge kan bli seende ut. (Illustrasjon: Solli Arkitekter/Rift)

Vil bygge 70 nye boliger i vannkanten

Transformasjonen fra nedlagt industri til moderne boliger i Drammen kan skje raskt dersom politikerne godkjenner forslaget til ny reguleringsplan.

Byggingen av de første leilighetene i fjordkanten på Nøsted Brygge i Drammen kan starte allerede neste år.

– En slik forvandling av tidligere fabrikklokaler til attraktive leiligheter er gjennomført mange steder med stor suksess. Nå vil vi gjøre det samme i Drammen, uttaler Jan Erik Hansen i selskapet Nøsted Brygge AS i en melding.

De mener det er et marked for å bygge cirka 70 leiligheter fordelt på cirka 6.500 kvadratmeter i og ved de eksisterende lokalene.

– Vi har gjennomført egen markedsundersøkelse som viser stor interesse for å kjøpe leilighet i bydelen. Interessen er spesielt stor blant dem som bor i enebolig i det samme området i dag. De spurte legger vekt på den unike beliggenheten ved fjorden og fjordutsikten samtidig som Nordbykollen kun er en kort spasertur unna. Det er også fordelaktig at bussen stanser rett utenfor og at servicetilbudene allerede er på plass, opplyser Hansen.

Når eierne nå ønsker å bygge boliger på Nøsted, er det i forvissning om at Drammen kommunes forslag til ny kommuneplan åpner for å transformere området fra industri til boliger.

Boligplanene er ifølge utbyggerne helt i tråd med forslaget til kommuneplan.