Slik ser arkitektene i Snøhetta for seg at det nye Ocean Space Centre kan bli. Tegningen er kun en foreløpig fremstilling. Illustrasjon: Snøhetta

Milliardsenter for forskning prioriteres i regjeringen

Et enestående forskningssenter som vil få en prislapp på rundt tre til fire milliarder, prioriteres i regjeringens langtidsplan.

Det skriver Adresseavisen i en artikkel i sin papirutgave mandag.

SINTEFs marine forskningssenter Ocean Space Sentre (OSC) i Trondheim er ett av to infrastrukturprosjekter innen forskning som prioriteres i regjeringens langtidsplan, skriver Adresseavisen.

Regjeringen har satt av 35 millioner kroner til videre utredning av senteret i statsbudsjettet. Hele prislappen forespeiles til rundt tre-fire milliarder kroner.

– Nå handler det ikke lenger om det kommer et Ocean Space Center, nå er det når – takket være dere. Dette skal det jobbes steinhardt for å gjennomføre, sa SINTEF-sjef Unni Steinsmo under statsminister Erna Solbergs besøk sammen med utenriksminister Børge Brende til forskningsinstitusjonen denne helgen, da prioriteringen ble avslørt.

På spørsmål om hvorfor de to prioriterer å besøke Marintek, trekker Brende frem behovet for omstilling i Norge.

– Endringen i oljeprisen viser at den særstillingen Norge har hatt ikke varer evig. Vi skal forsatt leve av havet, men vi må ha en bredere tilnærming enn olje- og gass, sier Brende til Adresseavisen.

Statsministeren vil ikke si når Ocean Space Centre vil stå ferdig.

– Det er vanskelig å si. Men langtidsplanen er en tiårsplan, så det gir en pekepinn, sier hun på spørsmål fra Adresseavisen.