Johan Gaarder Tøraasen, Ida Strømberg og Birgitte Pettersen. Foto: Silje Sundt Kvalsheim/Statsbygg

Jakter på nye Statsbygg-praktikanter

For femte gang inviteres studenter til å bli sommerpraktikanter i Statsbygg.

Interessen har gått rett til værs de siste årene, og toppet seg i fjor med 650 søkere til 32 praksisplasser.

- Den store pågangen viser at Statsbygg er en attraktiv arbeidsplass. Vi viser samfunnsansvar ved å gi yngre talenter relevant arbeidserfaring. Et Summer Internship kan vise seg å bli et viktig første steg i karrieren, sier HR-sjef Jan Ombudstvedt i Statsbygg i en pressemelding.

Johan Gaarder Tøraasen fikk sjansen i 2013, da han var mastergradsstudent ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Som sommerpraktikant i Statsbygg utarbeidet han en markedsanalyse over Statsbyggs eiendomsportefølje. Rett etterpå fikk han jobb som rådgiver for Statsbyggs eiendommer i utlandet.

- Jeg hadde ikke fått jobb uten internship. Det gav Statsbygg sjansen til å se hva jeg er god for, og en unik mulighet for meg til å bli kjent med Statsbygg, sier Tøraasen.

I fjor sommer var mastergradsstudenten Ida Strømberg ved Aalborg Universitet én av 32 studenter på sommerpraksis hos Statens byggherre. Hun er nettopp blitt ansatt som assisterende prosjektleder i Statsbygg.

- Jeg anbefaler studenter å søke på Summer Internship-programmet. Det er utfordrende og lærerikt, samtidig som det er en god følelse å vite at den jobben du gjør kommer til nytte i Statsbygg, sier Ida Strømberg.

Søknadsfristen er 15. februar.