Det er avholdt en idékonkurranse om rehabilitering av en boligblokk i Nordahl Bruns gate i Drammen. Den viste at et påbygg av en etasje også kan gi muligheter til å hente ut miljøgevinst. Arkivfoto.

- Ekstra etasje kan gi grønnere bygg

Ved å bygge på en ekstra etasje på eksisterende

boligblokker kan borettslag bli grønnere.

Det viser en idékonkurranse i regi av FutureBuilt.

Sosial boligbygging i etterkrigstiden har ført til at Drammen har mange 2- og 3-romsleiligheter som har behov for oppgradering for å tilfredsstille dagens kvalitetskrav.

Vinteren 2011/2012 ble det avholdt en idékonkurranse om rehabilitering av en boligblokk fra 50-tallet i Nordahl Bruns gate i Drammen. Prosjektet er ikke gjennomført, men erfaringer tas nå inn i Drammen kommunes høringsutkast til kommuneplanens arealdel 2014 – 2036.

Idékonkurransen viste, ifølge en pressemelding fra FutureBuilt, hvordan påbygg av én etasje med leiligheter på taket kunne gi borettslaget finansiell mulighet til å oppgradere eksisterende boliger til dagens standard når det gjelder universell utforming, energi, teknisk kvalitet og boligkvalitet.

I høringsutkastet for Drammen kommunes arealdel 2014-2036 åpnes det nå for å bygge på en ekstra boligetasje etter en helhetlig vurdering av prosjektet og forholdet til omgivelsene rundt. Bygget må etter rehabiliteringen tilfredsstille dagens krav til universell utforming og/eller energi.

Det er allerede realisert ett slikt prosjekt i Kristian Brenners vei, og nå foreslår kommuneplanen at det åpnes for flere slike tiltak.