Østbanehallen åpner 5. februar

ROM Eiendom har jobbet lenge med å løfte Østbanehallen innvendig til fordums storhet, og torsdag 5. februar kl. 14.00 åpner dørene for publikum.

Trond Rusten er prosjektdirektør i ROM Eiendom, og har ledet arbeidet helt fra begynnelsen. Han innrømmer at han er spent på mottagelsen, men at han samtidig føler seg trygg på at folk kommer til å like resultatet.

– Dette blir et av de vakreste byggene i Oslo. Vi har alltid visst at bygget har utvendige kvaliteter, men etter denne innvendige rehabiliteringen håper jeg folk kommer til å bli overrasket over hvor flott det er innenfor også. Vi har gått løs på oppgaven med stor respekt for byggets arkitektoniske verdier, og vi i ROM Eiendom er stolte over resultatet, sier Rusten som vil berømme samarbeidet både med byantikvar og riksantikvar.

Tilbake til fordums storhet

Østbanehallen er et historisk viktig bygg i Oslo. ROM Eiendom har vært opptatt av at rehabiliteringen skulle sørge for at det fredete bygget og hallen kom frem på en bedre måte enn tidligere. Målet har vært å ta Østbanehallen tilbake til fordums storhet og skape en helårs møteplass som innbyggerne har lyst til å besøke, også når de ikke skal på reise.

I 2011 startet arbeidet med å rehabilitere selve Østbanebygget i samarbeid med riksantikvaren, og Comfort Hotel Grand Central åpnet 30. april 2012. Hotellet ble kåret til Oslos mest attraktive forretningshotell i 2014 og inneholder 170 rom.

Arrangerer åpningsfestival

I dagene etter åpning har ROM Eiendom sammen med leietagerne valgt å arrangere en egen åpningsfestival. Her skal de besøkende både få teste hva de ulike konseptene faktisk går ut på, men også få oppleve noe helt spesielt hos hver enkelt leietager. Festivalen byr på en rekke aktiviteter som kurs i ølsmaking, blomsterskole og mini-spa.