Ekstremværet skapte problemer for togtrafikken

Flere togstrekninger måtte stenges på grunn av ekstremværet Nina lørdag kveld, men søndag morgen går de aller fleste togene som normalt.

Jernbaneverket har hatt nok å stri med mens ekstremværet Nina har feid over landet.

– Det har vært en hektisk natt for våre mannskaper, sier pressevakt i Jernbaneverket Kjell Bakken til NTB søndag morgen.

Men de aller fleste problemene ser ut til å løse seg. Ved 9-tiden var det kun Bergensbanen som fortsatt hadde problemer. Mellom Fagernut og Myrdal har det gått et snøras som har ødelagt noen master, opplyser Bakken.

Også mellom Hallingskeid og Finse er det stengt på grunn av feil på strømtilførselen. Det er ikke kjent hvor lang tid det vil ta før feilen blir utbedret, opplyser Jernbaneverket på sine nettsider.

– Bergensbanen går dermed som normalt fra Bergen til Voss, men det er opp på høyfjellet det er litt vanskelig, sier Bakken.

Omtrent samtidig kunne også strekningen mellom Stavanger og Egersund på Jærbanen åpnes, dog med redusert hastighet på grunn av fortsatt sterk vind. Like før klokken 9 søndag morgen opplyser Jernbaneverket at togene på Jærbanen har begynt å kjøre med normalt hastighet, og at forsinkelsene etter uværet da vil bli borte.

Også på Ofotbanen går togene som normalt søndag morgen etter at kraftig snøvær skapte problemer for togene.

Manglende strømtilførsel førte til at strekningen Bø-Lunde på Sørlandsbanen en periode måtte stenge, men ble gjenåpnet like etter halv ett natt til søndag. Samme tid kunne Jernbaneverket melde at strekningen Larvik-Skien på Vestfoldbanen var ryddet og åpnet for trafikk igjen.

Utover kvelden lørdag fulgte togproblemene været, og flere strekninger på Østlandet måtte stenges. Dette gjaldt både den vestre linjen på Østfoldbanen fra Kornsjø til Sverige og strekningen Larvik – Skien på Vestfoldbanen, men sistnevnte åpnet igjen litt over midnatt.

– Alle stengningene er stort sett knyttet til ekstremværet, fortalte pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB lørdag kveld.