Næringsminister Monica Mæland (H). Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Næringsministeren vil kutte 18 lover

Næringsminister Monica Mæland (H) rydder i departementets lover, og vil kutte og forenkle 18 lover.

– Bare i mitt departement er det ni lover vi kan kutte ut, ni lover vi vil gjøre enklere og ni lover vi vil vurdere å oppheve. Det betyr en enklere hverdag for norsk næringsliv, sier næringsminister Monica Mæland.

Nærings- og fiskeridepartementet har 81 lover og om lag 600 forskrifter under sitt ansvarsområde – alle lover og forskrifter gjelder regulering av næringslivet.

– Det er mange gamle lover som tiden har løpt fra. Når det ikke er behov for dem, er det bare å rydde opp og oppheve loven. Så kan næringslivet heller bruke tiden på å skape verdier og klekke ut nye, gode ideer, sier Mæland.

– Vi har også funnet lover som trolig kan oppheves, men der vi først må vurdere om om det har noen utilsiktede konsekvenser. Men trolig er det ikke behov for disse ni reguleringene heller, sier statsråden.

– Selv om vi kutter ut 18 lover, er det også mange regler vi kan gjøre mye enklere. Flere lover trenger endring og forenkling for å være aktuelle. Det betyr en enklere hverdag for norsk næringslivet, og det er viktig for denne regjeringen, sier Mæland.