Strategisk eiendomsledelse – med fokus på offentlig sektor

StedTrondheim, Norge
ArrangørTekna
Fra08.01.2015
Til09.01.2015
TidspunktTorsdag kl 10.00 - fredag kl 15.30

Store verdier – betydelige effektiviseringsmuligheter
Nærings-, formåls, og yrkesbygg utgjør et samlet areal på 129 millioner kvadratmeter.Tall fra BI viser at BAE-næringen som helhet årlig omsetter for ca. 600 milliarder kroner og sysselsetter rundt 250 000 personer, noe som gjør den til en av Norges største næringer.

Eiendomsledere i offentlig sektor forvalter store verdier, anslått til NOK 1.500 mrd i anskaffelsesverdi. Det er gjennom mange studier vist at potensialene for effektivisering er store – samtidig som brukers og leietakers behov for arealer er i konstant endring.

Regjeringen har gjennom sine slagord forenkling, fornying og forbedring gitt signaler om at også eiendomssektoren vil møte endrede rammevilkår i fremtiden. Offentlige bygg skal bidra til å effektivisere offentlig tjenesteproduksjon og være virkemidler for økt verdiskaping i samfunnet.

Det er med stor glede at NBEF i samarbeid med Tekna og NTNU ønsker velkommen til noen fagdager som gir en oversikt over de utfordringer og muligheter som du som eiendomsleder står overfor. Vi har fått med aktører fra akademia, myndigheter og praksis som belyser de strategiske aspektene – og gir deg praktiske eksempler på løsninger.

Vi utfordrer «silotenkningen» som mange mener har fått dominere sektoren - med fokus på bygg som verdiskapende arenaer for bruker. Vi ser på tiltak for bedre bestillerkompetanse, nye krav til innkjøp, Bygg21-strategien og planene for forenkling av bygningsregelverket gjennom digitalisering.

Du får innsyn i noen av de mest innovative prosjektene som er på gang i offentlig sektor, og hvordanarbeidsprosesser og gjennomføringsmodeller sikrer gevinstrealisering i praksis. Rammen rundt Kursdagene sikrer en god mulighet til å utvikle ditt eget faglige nettverk i kombinasjon med en uslåelig sosial ramme.

Målgruppe:
Seminaret henvender seg til alle med forskjellige roller og ansvar innen offentlig eiendomsforvaltning. Svært mange av temaene som tas opp vil også være aktuelle for private aktører – samt for alle som levererbyggrelaterte tjenester til offentlig sektor.

Påmeldingsfrist: 16. desember

Program og påmelding