Miljøvennlig materialbruk

StedOslo, Norge
ArrangørNAL
Fra27.11.2014
Til27.11.2014
TidspunktTorsdag kl 9.00 - 16.00

Miljøfokuset for bygg har lenge ligget på energitiltak. Etterhvert som energibruken reduseres øker materialenes betydning for den totale miljøbelastningen i bygget. Fokus på materialvalg vil bli økende i årene som kommer, også på forskriftsnivå.

Mange utbyggere velger også å strekke seg lenger enn forskriftene på energi- og miljøområdet. Motivene kan være mange, som å gjøre seg attraktive for krevende leietagere, ligge i forkant av fremtidige forskriftskrav, øke verdien av byggene og å høste markedsføringseffekt. Mange gjør det også ut fra et ønske om å bidra til en bærekraftig utvikling.

Målet med kurset å gi deltagerne kunnskap og verktøy til å velge gode, miljøvennlige materialer. I kurset vil vi se på kriterier for valg, forskriftskrav og krav i sertifiseringssystemer, innhenting av dokumentasjon, hvilke materialvalg som har størst utslag, faser og strategier i planleggingen og eksempler fra forbildeprosjekter.

Tre typiske prosjekter vil bli gjennomgått i dybden. Prosjektene er ulike og valgt med tanke på å gi en bredde av kunnskap. Vurdering av materialer vil ha hovedvekt på livsløpsvurdering og reduserte klimagassutslipp. Gjenbruk, inneklimaegenskaper og giftstoffer vil også berøres. Kurset legger opp til egenaktivitet gjennom gruppeoppgaver og med rom for diskusjon både i grupper og plenum.

Med bidrag fra landets fremste fagpersoner på området, mener vi at også de som har lang erfaring med miljøprosjektering kan ha utbytte av kurset.

Kurset er utviklet i samarbeid med FutureBuilt.

Målgruppe: Arkitekter, miljørådgivere, ingeniører, bestillere og andre interesserte.

Påmeldingsfrist: 26. november

Hjemmeside