Bjørn Dæhlie er en av investorene i et nyetablert selskap som skal bygge hytter og leiligheter i Trysil. Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix

Bjørn Dæhlie satser stort i Trysil

Trysil Prosjektinvest med Rolf Mobæk og Bjørn Dæhlie i spissen kjøper seg inn i nyetablerte Trysilfjell Hytter. Med seg på laget har de Skistar Norge.

Trysilfjell Hytter ble etablert i juni 2013 og er heleid av Trysilfjell Utmarkslag SA, som består av de største grunneierne i Trysilfjellet.  Selskapet skal i første omgang levere 64 hytter og 36 leiligheter til et helt nytt hytteområde ved Golfbanen i Trysil.

Aksjepostene fordeler seg med 18 % på Skistar, og 41 % på Trysil Prosjektinvest og 41 % på Trysilfjell Utmarkslag. Selskapene samarbeider fra tidligere også om selskapet Trysilfjell Golf AS med samme eierstruktur.

Trysil-basert

–Trysilfjell Hytter skal være Trysil-basert. Alle underentreprenører og leverandører skal søkes å være lokale, og alt arbeid skal tuftes på gode håndverkstradisjoner, sier daglig leder Ole Tangnæs i Trysilfjell Hytter.

Han legger til at selskapet ser frem til å samarbeide med Skistar og Trysil Prosjektinvest, og at eierene i Trysilfjell Hytter alle er store og tunge aktører med lang erfaring fra både Trysil og andre destinasjoner.

Trysil Golfbane

Området skal bygges ut i tre byggetrinn. Reguleringsplanen er til behandling i Trysil kommune, og hvis alt går etter planen vil reguleringsplanen være sluttbehandlet i løpet av høsten, og bygging av infrastrukturen til hyttene kan starte slik at de første tomtene blir byggeklare på vårparten i 2015.

På golfområdet vil det bli hytter mellom 50 og 120 kvm, og Trysilfjell Hytter tar sikte på å treffe den aktive hyttekjøperen, enten det er den aktive familien, den aktive golferen, syklisten eller langrennsløperen. 

– Salget av de første hyttene er forventet å starte rundt juletider 2014. Registrering av interessenter har allerede startet, sier Tangnæs.

Hyttebyggerkommune

Reiselivsstrategien for Trysil 2012-2020 som er utarbeidet av Næringslivet i Trysil og Trysil kommune, har som overordnet mål at innen 2020 skal Trysil være den beste hyttebyggerkommunen i Norge, tuftet på kvalitet, lokal verdiskapning og bærekraftig materialbruk. Trysilfjell Hytter ble startet opp som et direkte resultat av denne strategien.

Skistar og Trysil Prosjektinvest har stor tro på utviklingen som skjer i Trysil med nye hytteområder og den langsiktige strategien som Trysil som destinasjon legger stor vekt på, og ser med stor glede frem til å følge Trysilfjell Hytter videre i utviklingen, heter det en felles uttalelse fra selskapene.

Det har i Trysil, som mange andre tilsvarende destinasjoner og fjellområder, vært en utfordring at mye av verdiskapningen rundt hyttebyggingen forsvinner ut av kommunen, samtidig som geografisk avstand mellom hyttekjøper og –selger har vært en utfordring.