Illustrasjonsfoto.

Overhalla overtar montasjeavdeling.

Betongelementleverandøren Overhalla Betongbygg AS har overtatt montasjeavdelingen ved Nordlandskrana AS i Bodø.

I løpet av de siste årene har Overhalla Betongbygg etablert seg som en av de største aktørene i Nord-Norge på leveranse av prefabrikkerte betongelementer. Den årelange samarbeidspartneren på montasjesiden er Nordlandskrana AS og i sommer overtok betongprodusentene fra Overhalla, deres montasjeavdeling, skriver Overhalla Betongbygg i en melding.

- Bodø er et svært viktig marked for oss og da vi fikk et signal om at Nordlandskrana vurderte å avvikle sin montasjeavdeling, var vi raskt på tråden, sier administrerende direktør i Overhalla Betongbygg, Arnt Ove Amdal.

Adm. dir. Arnt Ove Amdal i Overhalla Betongbygg.

– Vi har hatt et godt samarbeid over mange år så det blir nok like spennende også fremover, presiserer han.

Nordlandskrana AS ble etablert i 1980 i og er i dag den eneste regionale aktøren med løfteutstyr som er stort nok til å håndtere flere tonn store betongelementer. Kenneth Pedersen er daglig leder i Nordlandskrana og kan fortelle at de 11 ansatte har et godt samarbeid med Overhalla Betongbygg.

– På grunn at vi ønsket å fokusere mer på utleie av mobilkraner, og ikke utleie av montasjepersonell så var vi i en vurderingsfase på hva vi skulle gjøre. Nå har vi sammen med Overhalla funnet en god løsning som jeg tror vi kommer til å bli godt fornøyd med fremover, sier Pedersen.

De to bedriftslederne er enige om at det kommer til å bli mange prosjekter fremover. Nå fortsetter de sammen med byggetrinn tre på City Nord, leilighetsbygg i Prinsensgate og Bodøsjøen samt studentboliger i Mørkvedlia.

Amdal forteller at flere og flere aktører ønsker å benytte seg av prefabrikkerte elementer.

– Bransjen er definitivt i endring og gjennom denne industrialiseringsprosessen kommer det flere løfte - og montasjejobber enn det har vært tidligere. For Overhalla Gruppen har dette resultert i at vi sammen satser på elementer i betong, tre og stål for å møte entreprenørenes behov, sier Amdal.