Blandet fra Jackon i 2013

Jackon-gruppen kunnen vise til en omsetningsvekst på 13 prosent i fjor, men bunnlinjen ble preget av valutatap.

Selskapet nådde en omsetning på 2 milliarder NOK i 2013. Konsernsjef Stein Trygsland er tilfreds med omsetningen, og har tro på fortsatt vekst i 2014.

- Jackon har en lang historie med mer eller mindre kontinuerlig vekst, og dette var også tilfellet i 2013. Jackon vokser stadig og 2014 ligger an til å bli nok et godt år i så måte, sier Trygsland i en pressemelding.

Valutatap preget bunnlinjen

Årsresultatet på 8 millioner NOK bar preg av et regnskapsmessig valutatap på 26 millioner kroner. Tapet skyldes langsiktige lån i euro, ettersom lånene hvert år må regnes om til norske kroner. I løpet av 2013 svekket den norske kronen seg mot euro (fra 7.3384 til 8.359 NOK/EUR), noe som gjorde at verdien av lånene ble større. Valutatapet har ingen kortsiktige likviditetsmessige effekter.

- Nedgangen i årets resultat skyldes primært et regnskapsmessig valutatap og økt konkurranse utenfor Norden. Vi skulle selvsagt gjerne sett en bedre bunnlinje og er derfor ikke helt tilfreds med året. Fortsatt vekst og en underliggende fornuftig drift retter imidlertid opp mye når vi vurderer 2013 i sin helhet, sier Trygsland.

Gode utsikter for 2014

Til tross for det resultatmessige tilbakeslaget i 2013, har Jackon tro på at 2014 vil bli et godt år. Ved hjelp av en rekke driftsforbedringer og en mer stabil konkurransesituasjon, er inntjeningen i selskapene utenfor Norden så langt i 2014 tilbake på et mer normalt nivå, samtidig som virksomhetene i Norden leverer noe bedre resultater enn sist år.

- Jackon arbeider uforstyrret videre i henhold til våre strategier. 2014 har begynt bra og det ligger an til å bli et år med fornuftig inntjening, sier Trygsland.