Entreprenør dømt til å betale byggherre 220.080 kroner

Entreprenørfirmaet Alf Brekken & Sønner må betale byggherre Håkon Arnljot Arctander 220.080 kroner i erstatning etter å ha vært ute av stand til å fylle sin del av en kontrakt.

Det skriver Lofotposten i en artikkel på sine nettsider fredag.

Lofoten tingrett har behandlet tvisten mellom byggherre Håkon Arnljot Arctander på Ballstad og entreprenørfirmaet Alf Brekken & Sønner fra Stamsund, og entreprenøren sitter etter dommen igjen med et erstatningskrav på 220.080 kroner, skriver Lofotposten.

Det var 16. juli 2012 at den private byggherren aksepterte et tilbud fra Brekken om at Stamsundfirmaet skulle gjøre grunnarbeider på boligtomten hans på Ballstad for en fastpris på 250.000 inklusive moms.

Arbeidet skulle utføres i september 2012, og ville ta to uker ifølge tilbudet.

Men dette grunnarbeidet kom aldri i gang. Arctander sendte, ifølge artikkelen, flere forespørsler, og satte til slutt en frist for arbeidet, med varsel om at entreprenøren ville få et erstatningskrav hvis fristen ikke ble overholdt, og en ny entreprenør måtte hyres.

Lofoten tingrett sier i sin dom at man etter en helhetsvurdering finner at forsinkelsen må anses som et vesentlig avtalebrudd, og at det forelå hevingsrett etter Bustadsoppføringslovens paragraf 20, noe som fører til at forbrukeren også kan kreve dekket nødvendige merkostnader som følge av at andre må fullføre arbeidet.

Alf Brekken & Sønner må, etter Lofoten tingretts dom, betale 220.080 kroner til byggherre Håkon Arctander med tillegg av forsinkelsesrenter regnet fra 1. januar i år.

I tillegg er firmaet dømt til å betale Arctander 72.000 kroner i saksomkostninger, etter å ha tapt saken.