<p>I tillegg til utendørs bruk, er det mange som benytter seg av plastgulv i grove rom inne. De egner seg blant annet godt i garasje. Universa gulvplater tåler en belastning på over 110 tonn pr kvadratmeter.<br></p>Foto: ifi.noFoto: MariFoto: Ifi.noFoto: MariFoto: Mari

Vedlikeholdsfritt plastgulv til garasjen

Salget av plastgulv utendørs har skutt i været det siste året. De praktiske plastflisene er vedlikeholdsfrie og egner seg godt til terrasse, garasje og bod.

Plastgulv er ingen ny oppfinnelse, men er en gulvtype som har opplevd et oppsving den siste tiden. Fra å være et litt kjedelig billig-gulv, har det forvandlet seg til en trendy gulvtype som appellerer til et helt nytt marked, melder ifi.no.

Storeys har i første halvdel av 2014 notert seg en salgsøkning på hele 25 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

- Folk har fått øynene opp for hvor enkelt, bruksvennlig og slitesterkt gulvet er, sier Torhild Rustenberg, konseptsjef hos Storeys, som er leverandør av Bergoplattan – en produsent som de siste årene har lykkes med å satse sterkt på design og farger.

Det unike med plastgulvene er at de drenerer bort vann, slik at man alltid holder en tørr og fuktfri overflate. De tåler å ligge ute i all slags vær, og så lenge underlaget ikke ødelegges av været, vil også plastgulvet holde seg fint over tid. Gulvet er behagelig å gå på, blir ikke glatt og finnes i en rekke designvarianter.

Egnet i garasje

Foruten bruk utendørs, er det også mange som benytter seg av plastplatene i grove rom inne. IBG er også leverandør av plastgulv, og forteller om en variert bruk av gulvtypen.

- Universa gulvplater tåler en belastning på over 110 tonn pr m2, så det er godt egnet som gulv i garasjer. Ellers brukes de gjerne i kjellere, rundt svømmebasseng, badstue, hobbyrom eller vaskerom, sier Turid Sæthermoen hos IBG.

Enkel montering

De forskjellige plastgulvene monterer man enkelt selv, og gulvet krever ingen form for spesialverktøy. Platene settes sammen med en gummiklubbe, og kan lett tilpasses med en stikksag eller kniv - avhengig av den aktuelle produsentens anbefalinger. Flisene kan også lett flyttes om man ønsker forandringer.

Vedlikeholdsfritt

Plastgulvene er i prinsippet vedlikeholdsfrie. Som med alle andre typer gulv, må man naturligvis fra tid til annen rengjøre det, men det gjøres enkelt med støvsuger eller eventuelt vanlig vask. Skulle én av platene bli ødelagt, er det enkelt å bytte ut kun den aktuelle platen, og la resten av gulvet ligge.

Leverandører av plastgulv:

www.storeys.no

www.ibg.no

www.fagprofil.no