Nyoppussede Hersleb skole. Foto: Undervisningsbygg

Rekordmange skoleåpninger til høsten

14 nybygde og-oppussede skoler står klare i Oslo til første skoledag 18. august i år.

Det skriver Undervisningsbygg i en pressemelding onsdag.

Alle skoleprosjektene er, ifølge pressemeldingen, i rute. Oslo kommune investerer for over tre milliarder kroner på skoleutbygging i år for å møte den høye befolkningsveksten i byen.

Prosjektene er, ifølge Undervisningsbygg, spredt over hele Oslo, og inneholder totalrehabiliteringer, større oppussinger, utvidelser og helt nye skolebygg. Blant annet er det reist en helt ny 1-10 skole på Bjørnsletta. Dette er en passivhusskole som strekker seg over 10.100 kvadratmeter med kapasitet til 790 elever. Bygget er Undervisningsbyggs mest miljøvennlige skole så langt, heter det i pressemeldingen.

I tillegg ferdigstilles totalrehabiliteringen av Hersleb skole fra 1922, som fremstår som ny både innvendig og utvendig – selv om det historiske suset i bygget er bevart i tett samarbeid med Byantikvaren.

– Vi er i ferd med å avslutte en hektisk og utrolig spennende periode med veldig mange overleveringer. Om bare noen uker skal skolebyggene fylles med forventningsfulle elever og lærere, og vi håper de vil trives. På åpningen av Bjørnsletta skole kommer blant annet Klima- og miljøminister Tine Sundtoft, mens statsminister Erna Solberg tar del i åpningen av Hersleb 18. august, forteller Ketil Asklien, prosjektdirektør i Undervisningsbygg.

Her er skolene som åpnes som en del av årets skolebyggløft:

  • Bjørnsletta barne- og ungdomsskole
    Den eksisterende skolen er revet, og det er bygget en helt ny barne- og ungdomsskole som er spesielt miljøvennlig (FutureBuilt-forbildeprosjekt) med plass til rundt 790 elever.
  • Blindern videregående skole
    Deler av Gamle Sogn videregående er nå rehabilitert, og gjenåpnes som Blindern videregående skole. Til høsten vil 810 elever fylle lokalene.
  • Ekeberg barneskole
    Barneskolen har fått et tilbygg til det eksisterende skolebygget, noe som gir rom for én ekstra klasse per trinn.
  • Løren barneskole
    Gamle Løren skole totalrehabiliteres gjennom flere byggetrinn. Første trinn er ferdig, og rundt 40 første- og andreklassinger flytter inn i august. En utvidelse av skoleanlegget er planlagt ferdigstilt til 2018.
  • Godlia barneskole
    Barneskolen er utvidet med et tilbygg, som gjør at det blir plass til en ekstra klasserekke per trinn. Totalt vil rundt 580 elever gå gjennom skoleporten i august.
  • Grefsen 1-7
    Skolen har tidligere rommet rundt 400 elever fra 1. til 7. klasse. En større rehabilitering og utvidelse har økt kapasiteten til 790 elever.
  • Hersleb videregående skole
    Hersleb skole går fra å være ungdomsskole til å bli videregående skole. Den snart hundre år gamle bevaringsverdige skolen er totalrehabilitert innvendig og utvendig, og står klar til skolestart.
  • Majorstuen skole
    Praktbygget fra 1908 har de siste årene gjennomgått en totalrehabilitering på innsiden, som vil bidra et penere og mer funksjonelt bygg for de 960 1-10 elevene som skal ta skolen i bruk fra skolestart.
  • Møllergata skole
    Ett av skolens fire bygg har gjennomgått en totalrehabilitering som gir plass til 210 nye elever. Skolen fra 1861 er den eldste i Undervisningsbyggs portefølje, og er fredet av riksantikvaren.
  • Nordseter skole
    Det som tidligere var en ren ungdomsskole blir ved skolestart omgjort til en 1-10 skole etter at et nytt bygg på 7480 kvadratmeter. Nybygget er reist i passivhusstandard, og prosjektet har også inkludert et nytt uteområde for elevene.
  • Nordstrand videregående skole
    Steinbygningen fra 1926 er fredet av Byantikvaren, og har blitt omstrukturert til en ungdomsskole med kapasitet for 540 elever, fordelt på seks paralleller fra trinn 8 til 10.
  • Sofienberg ungdomsskole
    Tidligere Sofienberg tekniske fagskole og videregående skole er bygget om til ungdomsskole for bydel Grünerløkka, og vil ved skolestart ta i mot omtrent 540 elever og 50 lærere.
  • Stasjonsfjellet skole
    Ungdomsskolen på Høybråten har fått et nytt bygg på tomten som er reist i passivhusstandard. I tillegg har også skolens eksisterende bygg gjennomgått en rehabilitering av tak, vinduer, dører og fasade, samt fått et nytt ventilasjonsanlegg.
  • Tonsenhagen skole
    Skolen er utvidet utvides til en 3-parallell barneskole. Den eksisterende skolen er bygget ut med et nytt tilbygg, i tillegg til at det er gjort mindre endringer av skolens eksisterende bygninger.