– DNB er nå blant de aller mest solide bankene i verden. Det gir en viktig trygghet for både kunder, ansatte og eiere, sier konsernsjef Rune Bjerke. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

DNB: – Vi er blant de mest solide i verden

DNB fikk et resultat på 4,7 milliarder kroner i annet kvartal, opp 856 millioner kroner fra samme kvartal i fjor. Selv beskriver banken seg nå som en av verdens mest solide.

Det store overskuddet bidrar til å styrke bankens egenkapital i tråd med myndighetenes krav, opplyser DNB.

– DNB er nå blant de aller mest solide bankene i verden. Det gir en viktig trygghet for både kunder, ansatte og eiere, sier konsernsjef Rune Bjerke.

Flere lånekunder og økte renteinntekter er forklaringen på de gode tallene, fastslår han. Samtidig har banken gjort kutt på kostnadssiden med 7,6 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Bjerke tror konjunkturnedgangen i norsk økonomi det siste året kan ha vært mer moderat enn fryktet. Ifølge ham er det et positivt tegn at utlånene øker, særlig til små og mellomstore bedrifter.

– Petroleumsinvesteringene vil trolig falle litt i tiden fremover, men vil fremdeles være høye. Den senere tids økning i boligprisene, sammen med fortsatt inntektsvekst i husholdningene og lave realrenter, vil imidlertid bidra til at boliginvesteringene trolig snur til ny oppgang. Den høye investeringsveksten i offentlig forvaltning bidrar også til at fastlandsinvesteringene kan snu til ny vekst neste år, sier han.

DNBs ambisjon for året er en utlånsvekst på 3– 4 prosent. Banken tror samtidig at inntektsmarginene og kostnadene vil holde seg på et stabilt nivå.