Illustrasjon: Streken/Ola Roald

HENT bygger Nye Isfjorden skole

Isfjorden skole slik som den står i dag – og har stått i over 60 år, er et av de viktigste bygningene i bygda i Møre og Romsdal. Nå skal HENT bygge ny skole.

Plan og bygningsloven/ TEK10 stiller strenge krav til universell utforming og energiløsninger. Kommunen stiller krav til funksjonalitet, arealeffektivitet og økonomi. Disse kravene lar seg ikke forene med en ombygging av det eksisterende skolebygget. Et nybygg vil også gi en langt mer driftseffektiv skolebygning, samt et bygg som i mye større grad svarer på kommunens forutsetninger for et godt skolebygg.

- Vi river gamleskolen, men vår intensjon er å ta med oss de gode kvalitetene i dette bygget videre, og skape et nytt kvalitetsbygg for de neste generasjoner i bygda, sier prosjektutvikler Geir Leseth I HENT.

- Vi opprettholder ryggen i byrommet ved å plassere den nye skolen på samme plass som den gamle. Med det beholder vi det store sydvendte uteområdet, som er ideelt til å aktivisere store og små, året rundt. Dessuten øker vi gesimshøyden på bygget til 10.5 meter. Dette gir oss tre etasjer med gode høyder, en effektiv organisering og en lav netto- / bruttofaktor, legger han til.

Den nye skolen blir organisert rundt en vertikal kommunikasjon innad / utenpå bygget.

Dette gir et svært funksjonelt bygg med:

* korte avstander fra arbeidsplasser til undervisningsrom

* korte avstander fra undervisningsrom til spesialrom

* mye dagslys til alle undervisningsrom, grupperom og arbeidsplasser.

* stort uteareal

* et oversiktlig bygg som det er lett å orientere seg i.

Når den nye skolen står ferdig 1. November 2015 vil elever og lærere kunne glede seg over om lag 2300m2 med nye, moderne og lyse lokaler; ideelle for trivsel og læring.

Alle detaljene rundt kontrakten er ennå ikke klare, men HENT opplyser at den vil ligge på rundt 55 millioner kroner eks. mva.