Arkitekturdagen 2014

StedBergen, Norge
ArrangørNorske arkitekters landsforbund
Fra11.09.2014
Til11.09.2014
TidspunktTorsdag kl 10.00 - 17.00

Neste versjon Norge

Er det bærekraftig at så mange bor på bygda og pendler til byen, at det bygges lavt og spredt og at byene eser ut? Vi bygger ned vår matjord og importerer det vi skal spise. Bygda er ikke lenger en hovedleverandør av mat til byen. Forstedene blir i praksis tynt befolkede byer. Bilbruken øker og det er langt fram til en bærekraftig livsstil.

Det lokale blir stadig viktigere. Hvilke særpreg har Norge? Hva er det verdt å bygge videre på, og hvilke roller vil den norske landsbygda kunne ha i framtiden? Skal vi ha samme livsstil om vi bor i byen, i forstedene eller på bygda, eller skal vi skape et mangfold basert på lokale forutsetninger?

Til Arkitekturdagen har vi invitert en rekke spennende foredragsholdere fra inn- og utland som vil vise eksempler på hvordan arkitektfagene kan bidra med i utviklingen av ny kompetanse i næringslivet, en ny livsstil og en ny arkitektur.

– Belinda Tato, Ecosistema Urbano, Madrid

– Dominic Balmfort, Susturb, København

– Siv Helene Stangeland, Helen & Hard

– Roar Svenning, Bygda 2.0

– Ryo Abe, Architects Atelier Ryo Abe, Tokyo

– Jørn Cruickshank, seniorforsker/førsteamanuensis, Agderforskning/Universitetet i Agder

– Haakon Rasmussen, 3RW

– Axel Sømme, CUBUS

Programkomiteen for Arkitekturdagen 2014: Tor Inge Hjemdal, fagsjef NAL, Ingerid Helsing Almaas, redaktør i Arkitektur N, Øystein Bull-Hansen, prosjektleder i NAL med ansvar for pilotprosjektsatsningenen Framtidens bygg og Framtidens bygder og Gisle Nataas, konkurranserådgiver i NAL og prosjektleder for Wildcardordningen.

I tillegg til selve konferansen blir det et bredt faglig og sosialt program i Bergen i dagene 10.-12. september. Konferansedeltakerne og andre interesserte kan få med seg en rekke debatter, byvandringer og utstillinger som arrangeres i samarbeid med Bergen Arkitektforening, Bergen Arkitektskole og Bergen kommune.

Ytterligere informasjon og påmelding