Østeuropeere bodde ulovlig i næringsbygg

15 personer ble tirsdag kastet ut av et lagerlokale på Etterstad der de bodde ulovlig. Fire av dem er pågrepet, siktet for heleri og brudd på utlendingsloven.

Det var sporing av et stjålet nettbrett som førte politiet til næringsbygget. Da de ankom stedet, var det 15 personer av østeuropeisk opprinnelse som oppholdt seg der.

I alt fant politiet 33 sengeplasser, fordelt på 17 små rom.

– Stedet var delvis omgjort til et hybellokale. De har selvfølgelig ikke lov til å bo der. Det er svært brannfarlig. Lokalet plomberes og stenges når vi er ferdige med det, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB.

En nordafrikansk mann i 50-årene står ifølge Belle som eier av lokalet.

Ransaket

Politiet har beslaglagt to nettbrett og en rekke PC-er. Fire personer er pågrepet og siktet for heleri og brudd på utlendingsloven. I tillegg er to sendt til utlendingskontroll.

– Dette blir dessuten en omfattende sak for Skatt Øst, sier Belle.

Politiet var fortsatt på stedet ved 22-tiden tirsdag kveld, i ferd med å ransake lokalene.

Over 5.000 i leie

Ifølge Dagbladet har politiet funnet leiekontrakter der månedsleia per rom er oppgitt til 5.400 kroner. Utleieren kan dermed ha krevd inn oppimot 100.000 kroner i måneden på den ulovlige utleiedriften.

Beboerne som ikke ble innbrakt av politiet, var tirsdag kveld i ferd med å flytte ut av de nedslitte rommene.

– Dette er utnytting av folk som ikke har annet sted å bo, sier innsatsleder Tore Barstad i Oslo-politiet til avisa.

En av mennene som var i ferd med å flytte ut, bekreftet at utleieren har tatt omtrent 5.000 kroner per rom. Han sier han overtok rommet etter en bekjent.