Byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg og daglig leder Rune Nilsen i OBAS Vest synes det er positivt å delta i en samspillsentreprise. Foto: Statsbygg

Statsbygg med samspillsentreprise i Bergen

Statsbygg og totalentreprenør OBAS Vest har konkretisert kontrakten om samspillsentreprise på rehabiliteringen av Universitetsmuseet i Bergen. Kostnadsrammen er på 328 millioner kroner.

Det skriver Statsbygg i en pressemelding på sine nettsider torsdag.

Universitetsmuseet i Bergen skal rehabiliteres, og målet er å få den 149 år gamle, fredede bygningen tilbake til sin opprinnelige stand. Statsbygg inngikk i 2012 en kontrakt om samspillsentreprise med totalentreprenør OBAS Vest for arbeidene, og har nå konkretisert arbeidenes omfang med en tilleggsavtale for målsummen, skriver Statsbygg.

Bygget er delt i tre fløyer, og nå er det sørfløyen som skal rehabiliteres. Fløyen ombygges totalt innvendig og skal inneholde blant annet en stor aula og forelesningssal i tillegg til publikumsfasiliteter som kafé og garderober.

Universitetsmuseet har høy arkitektonisk verdi, og det er viktig at museet fremstår som autentisk, skriver Statsbygg i pressemeldingen.

Statsbygg, entreprenøren og universitetet selv har bidratt aktivt i planleggingen av arbeidene. Riksantikvaren har også bidratt med nødvendige avklaringer i prosessen. En aktiv involvering av alle parter har vært med på å sikre gjennomføringen av et komplisert og utfordrende prosjekt.

Bygget skal overleveres bruker i løpet av januar 2016. Kostnadsrammen er på 328 millioner kroner, inkludert kunstnerisk utsmykning.