Geo Survey skal måle 16 mil jernbanespor

Et av Sveriges største sporprosjekter går til Geo Survey – 16 mil jernbanespor skal måles opp

Jernbanestrekningen som går mellom Bastuträsk og Boden i Sverige skal rustes opp. Strekningen er 16 mil, noe som gjør prosjektet til et av de største i Sverige. Her skal oppmålingskonsernet Mätcenter group ta seg av oppmålingen på oppdrag fra ÅF.

- Det at vi valgte å samarbeide med nettopp Mätcenter group i dette prosjektet skyldes først og fremst at vi har bygd opp et godt forhold fra tidligere, sier Lennart Gimring i ÅF.

– Strekningen skal rustes opp, men først må det foretas en oppmåling og prosjektering, forteller Roger Jonsson, som er konsulentsjef for svenske Team Norr i Mätcenter group. Den første delleveransen skal finne sted i uke 30, og den gjelder de 4 første milene. Planen er at ytterligere 9 mil skal ferdigstilles i 2014, avslutter Roger.

For å greie bemanningen, vil flere kontorer i ulike land i konsernet samarbeide.

– Noe av styrken i konsernet er at våre kontorer har stor geografisk bredde, sier Johan Kullgren som er konsulentsjef i Team Specialist, den delen av Mätcenter group som har spesialisert seg på oppmåling i spormiljø. Vi har kontorer i Sverige, Norge, Finland, Estland, Tsjekkia og Canada, noe som gjør at vi uten problemer kan løse bemanningen i større prosjekter som dette. Totalt vil 10–14 oppmålingskonsulenter være involvert i prosjektet. Sporutskiftingen forventes å være avsluttet i løpet av 2016.