Statssekretær Bård Hoksrud i Samferdselsdepartementet smiler som en sol over at det blir 110 km/t på motorveier i Norge. –På tide, sier han.

Klart for 110 km/t

Snart kan du kjøre i 110 km/t på E6 fra Sarpsborg til Svinesund.

Deler av E6 får kanskje økt fartsgrense allerede i løpet av juni måned, men statssekretær Bård Hoksrud i Samferdselsdepartementet lover i hvert fall fartsøkning før fellesferien.

–Vi sier at den skal komme før fellesferien for å være på den sikre siden, sa Hoksrud til Byggeindustrien da vi traff ham i Rygge i Østfold tidligere i dag.

Vestfold, Telemark og Buskerud

Tre strekninger i Østfold vil foreløpig få 110 km/t. Sarpsborg-Svinesund er først ute, og også i Vestfold, Telemark og Buskerud blir det strekninger med den nye fartsgrensen.

Mosseporten-Ås

–Etter hvert hever vi også fartsgrensen til 110 km/t på strekningen mellom Mosseporten og Ås, og strekningen mellom Solli og Årvoll, sa Hoksrud med sitt velkjente store smil.

–Trafikksikkert

Han understreker at fartsgrensen som settes opp ikke vil gå utover trafikksikkerheten.

–Trafikksikkerheten blir ikke mindre ved å øke til 110 km/t på en firefelts motorvei uten mulighet for møteulykker. Tvert i mot mener jeg trafikkflyten blir bedre, da 110 km/t er en mer naturlig hastighet på slike veier og med dagens biler, sa Hoksrud.