Søkemotor: 7.500 færre ledige stillinger på ett år

På ett år er det blitt 7.500 færre ledige stillinger i Norge, viser en oversikt fra søkemotoren Rubrikk.no.

Nedgangen skjer samtidig som befolkningen stiger. Bare den siste måneden er nedgangen i antall ledige jobber på 26 prosent. Nedgangen betyr at flere enn før vil få problemer med å skaffe seg en jobb, tror gründer og daglig leder Adil Osmani i søkemotoren Rubrikk.no som er en frittstående aktør i den norske mediebransjen. Søkemotoren fanger opp de fleste ledige stillinger som utlyses på internett.

– Det tyder på at det er veldig mange større bedrifter i Norge som nå tar seg en pustepause og vurderer hva de skal gjøre med organisasjonen sin. De har rett og slett sluttet å ansette nye mennesker, sier Osmani.

Han sier fallet i antall ledige stillingsannonser gjelder flere bransjer.

I NHO er man ikke overrasket. NHO-direktør Svein Oppegaard mener dette er et klart signal om at behovet for arbeidskraft er i ferd med å avta i flere virksomheter.

– Det stemmer også veldig godt med de signalene vi har fra våre medlemsbedrifter i vårt økonomibarometer. Det er en nedgang i aktiviteten, og det reflekteres selvfølgelig i mindre behov for arbeidskraft og færre annonser etter ledige jobber, sier Oppegård.

Statistisk sentralbyrå (SSB) legger onsdag formiddag fram sin oversikt over antall ledige stillinger i første kvartal i år.