Gjermund Hagesæter visste ingenting om opposisjonens Utsira-planer.

Frp: Uryddig prosess om Utsira

Opposisjonspartiene opptrer uansvarlig og uryddig og setter framtidige investeringer i oljesektoren i fare, mener Fremskrittspartiet.

Fredag ble regjeringspartiet tatt på senga av den tverrpolitiske enigheten i Stortingets energi- og miljøkomité om full elektrifisering på Utsirahøyden fra første fase i utbyggingen av det gigantiske Johan Sverdrup-feltet.

– Jeg visste ikke noe om dette, sier parlamentarisk nestleder Gjermund Hagesæter i Fremskrittspartiet til NTB.

– Når man skal fatte viktige beslutninger som dette, må grunnlaget være godt. Man må vite hva slags kostnader man påfører skattebetalerne. Det er ikke gjort, sier han.

Frps energi- og miljøpolitiske talsmann Oskar Grimstad antyder at KrF og Venstre har forbrutt seg mot samarbeidsavtalen med regjeringen.

– Det er i plattformen understreket en konsultasjonsavtale, og jeg vil håpe de tar avtaleteksten på alvor. Enten har du konsultert eller så har du ikke gjort det, sier han til NTB.

Hagesæter anfører at KrFs og Venstres holdning har vært velkjent lenge, men han er likevel sterkt kritisk til framferden.

– Stortingsflertallet påfører nå skattebetalerne store ekstrautgifter og skaper usikkerhet om forutsigbarheten til industriens rammevilkår. Det kan dempe lysten på investeringer i Norge. (©NTB)