Skandionkliniken. Illustrasjon: LINK arkitektur

Link og Sweco vant PET-senter

Prosjekteringsgruppa med Link arkitektur, Sweco Norge AS og Metier gikk seirende ut av konkurransen om nytt PET – senter ved Universitetssykehuset i Nord-Norge

Universitetssykehuset i Nord-Norge HF (UNN HF) skal bygge et nytt bygg for posisjonsemisjonstomografi for diagnostikk. Bygget vil også inneholde egne avdelinger for legemiddelproduksjon, forskning og utvikling.

Etableringene av et PET-senter vil skape et unikt tverrfaglig miljø innen fremtidsrettet diagnostikk for UNN Tromsø og Nord-Norge med diagnostikk innenfor ulike medisinske grener som onkologi, nevrologi og kardiologi.

Bygget er planlagt i to etasjer og kobles til andre bygg ved UNN. Legemiddelproduksjon for PET-virksomheten, sykehusapotekets legemiddelproduksjon, og preklinisk forskning legges til underetasjen. Stråleutsatte områder ved isotopproduksjonen legges ved siden av bygningsvolumet. Pasient og publikumsrettede funksjoner med direkte inngang utenifra legges til det andre planet, men slik at internflyten i huset organiseres med et skjermet pasientforløp uten kryssende trafikk med ansatte og besøkende.

I sin bedømmelse vektla UNN HF kompetanse og forslag til gjennomføring med hele 70% i forhold til priselementet som utgjorde 30%

- Vi er spesielt fornøyde med å ha beskrevet en gjennomføringsstrategi som ga beste score blant deltakerne. Den gir et godt utgangspunkt for samarbeidsprosessen for gjennomføringen av prosjektet sier en fornøyd tilbudsleder, siv ark Gunnar Næss, leder for team Trondheim i LINK arkitektur.

Videre ser vi at UNN HF har vektlagt LINK arkitektur sin unike kompetanse innen PET teknologi fra den store Skandionklinikken i Stockholm, i tillegg til Sweco og prosjektdeltakere fra Metier sin kompetanse fra St. Olavs Hospital i Trondheim.

Som en del av dokumentasjon av kompetanse måtte tilbyderne dokumentere erfaring med prosjektering av arealeffektive bygg med lav B/N faktor, rasjonell logistikk og gode løsninger for universell utforming, UU.

LINK arkitektur er meget fornøyd med å ha blitt valgt ut i en slik kompetansekrevende konkurranse.

- Dette er helt i tråd med LINK arkitektur sin strategiske satsing innen prosjektering av helsebygg fremover, sier Næss.