Eivind Sælen

Pilene peker opp for GK Norge

GK Norge AS kan se tilbake på et godt 2013 der selskapet har tatt nye markedsandeler og styrket sin posisjon.

Omsetningen i GK Norge AS ble 2 milliarder kroner i 2013 mot 1,8 milliarder kroner i 2012. Driftsresultatet i 2013 endte på 79 millioner kroner. Til sammenligning var tallet 54 millioner i 2012. Disse tallene omfatter ikke GK Rør og Theodor Qviller, som er organisert i egne selskap.

Bak årets resultat ligger flere viktige faktorer. Det har vært en positiv utvikling både i forretningsområdene «eksisterende bygg» og «nye bygg». GK Norge har tatt store steg innen kulde og automasjon, og begynner å bli markedsledende på begge felt. Gjennom 2013 har vi videreført det sterke fokuset på å øke kvaliteten i prosjektgjennomføringen mot nye bygg og bedring av servicetilbudet innen eksisterende bygg.

Ventilasjon, byggautomatisering og kuldeteknikk er alle fag som viser bedret lønnsomhet og tar posisjon som markedsledende i Norge.

- Den flerfaglige kompetansen i GK er en forutsetning for veksten i selskapet. Stadig flere oppgaver må løses teknisk helhetlig for å oppnå ønsket funksjon. Dermed er det en fordel å håndtere grensesnittene internt, sier administrerende direktør i GK Norge AS, Eivind Sælen.

Samtidig ser det stadig bedre ut også for GK Rør. Det er positiv utvikling og driften er utvidet til både Trondheim og Kjeller. Etter kraftige nedjusteringer av prosjekter i GK Rør Oslo AS ligger det an til at også dette selskapet vil vise positive resultater i 2014.

GK Norge satser på videre vekst i flerfaglige leveranser av energieffektive tekniske anlegg og modernisering av eksisterende bygg. Det ble i 2013 inngått flere energisparekontrakter med norske kommuner for gjennomføring av energisparende tiltak.

Selv om selskapet tjener penger, er det fortsatt et forbedringspotensiale i lønnsomheten. Det jobbes kontinuerlig med tiltak som skal sikre at resultatet for 2014 blir ytterligere forbedret.

Markedet for nye private og offentlige næringsbygg er stabilt. GK Norge økte i 2013 sin andel i markedet for rehabilitering og service. Dette arbeidet skal vi fortsette med i tiden som kommer. Dette markedet blir stadig viktigere for GK Norge.

Ved utgangen av 2013 hadde selskapet en høyere produksjonsreserve enn på tilsvarende tidspunkt i 2012, og per februar 2014 er resultatet vesentlig bedre enn samme periode i 2013.

- I tillegg til den høye ordrereserven ved utgangen av 2013 har GK sikret seg uvanlig stor ordreinngang tidlig i 2014, sier Eivind Sælen, som ser frem til et 2014 med fortsatt vekst og utvikling.

Ordrereserven, sett sammen med den løpende etablering av nye kontorer innen ventilasjon, byggautomasjon, kulde og rør, gjør at GK Norge ser for seg massiv rekrutering av godt kvalifiserte medarbeidere i tiden som kommer.

- See more at: https://www.ntbinfo.no/release?releaseId=3992490#sthash.2k92zqIb.dpuf