Infomøte om Campus Ås i regi av Statsbygg. Foto: Statsbygg

Stor interesse for Statsbygg-entreprise

Entreprenørene stilte mannsterke til Statsbyggs informasjonsmøter om generalentreprisen for rehabilitering og restaurering av Urbygningen på Norges miljø- og biovitenskaplige universitet på Ås.

Statsbygg rehabiliterer og restaurerer Urbygningen på Norges miljø- og biovitenskaplige universitet (NMBU) på Ås. I forbindelse med utlyst generalentreprise har det vært avholdt to informasjonsmøter med stor interesse fra entreprenører.

Det skriver Statsbygg i en pressemelding på sine nettsider mandag.

Det er nå utlyst en generalentreprise for arbeidet ved Urbygningen ved NMBU. På Statsbyggs informasjonsdager om prosjektet var det, ifølge den store statlige byggherren, fullt hus på begge dager. De fremmøtte fikk være med på befaring, og takkonstruksjonen som nå er avdekket i toppetasjen, vakte spesiell interesse. Flere tømrere uttrykte, ifølge Statsbygg, stor tilfredshet med at det nå endelig var et bygg hvor det var mulig «å få utført et skikkelig kvalitetstømrerarbeid».

Anbudsfristen er 11. april, skriver Statsbygg i pressemeldingen.

Rehabiliteringen av Urbygningen er første del av det store Campus Ås-prosjektet, med et nybygg på 63.000 kvadratmeter for Veterinærinstituttet og veterinærmedisin. I tillegg bygges det nytt senter for husdyrforsøk på 13.000 kvadratmeter.

Urbygningen har en kostnadsramme på 366,5 millioner kroner, og skal stå ferdig høsten 2015.

Campus Ås-prosjektet skal stå ferdig i 2019 og har en kostnadsramme på vel 6,3 milliarder kroner.

Se Statsbyggs prosjektside for Urbygningen her.

Se Statsbyggs prosjektside for Campus Ås her.