Norske telt beskytter bedre

Takprodusenten Protan er et av få norske selskap som leverer teltduk til nødhjelpsprosjekter over hele verden.

- Vi er glade for at produktene våre kan komme til nytte på helt nye måter, forteller konsernsjef i Protan Erik Øyno. Selskapet har inngått en avtale med W. Giertsen Hallsystemer om leveranse av teltduk til 100 haller som skal brukes i nødhjelpsprosjekter over hele verden.

– Ofte tenker vi kanskje at utfordringene vi håndterer bare har en lokal dimensjon. Det er viktig å løfte blikket, og sørge for at innovasjon og spesielle kvaliteter kan komme mennesker til gode også i helt andre situasjoner enn våre egne, sier Øyno.

Nødhjelpsprosjekter under svært krevende forhold

Tidligere har faren for brann vært en stadig bekymring i store flyktningeleire med mange telt som står tett i tett. Teltduken fra Protan er produsert for å være minst mulig brannfarlig.

- Nødhjelpsorganisasjonene stiller stadig høyere krav til kvaliteten på produktene som sendes til katastrofeområder, kommenterer Pål Espen Nordhaug, sjef for tekniske tekstiler i Protan.

– Våre telt blir produsert på et PVC materiale som ikke er brennbart på samme måte som billigere telt. Kvaliteten er utviklet med tanke på å tåle ekstreme værsituasjoner, og kan brukes over hele verden. Teltene er laget av samme materiale som benyttes i haller i Europa, men har i tillegg ekstra UV-beskyttelse for å beskytte mot sterkt sollys, sier Nordhaug.

Få norske produsenter

Teltene fra Protan er laget av PVC-duk som produseres ved Protans fabrikk i Drammen. Ferdigstillingen av produktet skjer i Polen, før norske W. Giertsen videreselger teltene til nødhjelpsorganisasjoner som Kirkens Nødhjelp, Verdens Matvareprogram og Røde Kors. W. Giertsen har i over 40 år levert telt og haller til nødhjelp og nødhjelpsorganisasjoner over hele verden.