Flere strømuttak på Oslo Lufthavn

I løpet av mars og april vil det settes opp over 600-700 nye stikkontakter i avgangshallen både i innlands- og utlandsterminalen på Oslo Lufthavn.

– Vi har fått mange tilbakemeldinger fra de reisende som ønsker dette, og derfor synes vi det er viktig å prioritere det, sier teknisk direktør i Oslo Lufthavn, Mariann Hornnes.

Det er allerede over 500 strømuttak for lading av mobile enheter på spisestedene i terminalen, men etter mange tilbakemeldinger fra reisende plasseres det ytterligere flere hundre i sitteområdene rundt gatene. Det monteres 4-6 uttak under hver benkerad på de aller fleste gatene, skriver Oslo Lufthavn i en pressemelding.

Monteres opp i mars og april

– Noen av de reisende ønsker å sitte ved gate å jobbe eller surfe på nett. Nå vil man bli sikret at PC’n eller smarttelefonen kan lades. Det er en trend i tiden at vi alle er tilgjengelige hele tiden og elektroniske gjenstander må lades. For å møte disse behovene monterer vi ut flere ladepunkter over hele terminalen. Det er mange hundre sitteplasser rundt gatene, og her monterer vi strømuttak i mars og april, sier Hornnes.

Lad mobilen med et powerkiss

Snart kan Oslo Lufthavn by på over 1000 strømuttak i tillegg til gratis trådløst nett. Du kan også lade mobilen trådløs med tjeneste «power kiss» som er tilgjengelig på serveringsstedenecUpper Crust utland, Christiania Bar og Monolitten, samt i OSL Loungen.

– Tjenesten fungerer ved at man kobler en trådløs lader til mobiltelefonen. Den trådløse laderen får man ved å betale et depositum på 200 kroner i kassene hos de utvalgte serveringsstedene. Når laderen er koblet til, legger man mobiltelefonen på en av ladestasjonene og telefonen lader batteriet trådløst, forklarer Hornnes.

Powerkiss er utbredt på mange andre lufthavner i Europa, så om man ønsker kan man ta med seg laderen og gjenbruke den andre steder.