Skal bygge smarte hjem med fiber

Selvaag Bolig vil som Norges første tilby både fiber og smarthusløsninger i nye hjem.

I fjor sommer tegnet Selvaag Bolig samarbeidsavtale med Altibox. Boligkjøpere får fiber lagt helt inn i veggen, og kan velge fritt blant internett- og tv-produktene til Altibox. Nå er avtalen utvidet til også å inkludere smarthusløsninger fra Lyse, samt fiber til næringsbygg.

Høye forventninger til teknologi

− Selvaag er opptatt av å tilby fremtidsrettede løsninger for boligkjøperne. Vi ønsker å tilby produkter og løsninger som innfrir de høye forventningene til høyteknologiske hjem vi spesielt ser blant yngre kunder, sier porteføljedirektør Halvard Kverne i Selvaag Bolig ASA.

Selvaag er en av to børsnoterte boligutbyggere i Norge, og er sterkt etablert i områdene Stor-Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Selskapet har 1500 boliger under produksjon, og mer enn 10.000 boliger under utvikling.

Ferdig oppkoblet ved innflytting

Altibox er Norges ledende fiberleverandør med over 330.000 kunder i Norge og Danmark. Smartly fra Lyse er løsninger for smart styring av varme, lys, innbrudds- og brannalarm samt andre viktige funksjoner i hjemmet. Disse smarthusløsningene skal tilbys som tilvalg for Selvaags boligkjøpere, og når en flytter inn er alt ferdig oppkoblet og integrert.

− Raskt internett og stor kapasitet har blitt noe en forventer ved kjøp av ny bolig, og det er ikke lenge til vi kommer til å se det samme rundt smarthusløsninger, sier Toril Nag, konserndirektør for televirksomheten i Lyse.

Enklere hverdag

Smartly lar deg kontrollere viktige funksjoner som lys, varme, solskjerming, vinduer, dører og alarmer fra nettbrettet eller mobilen. Systemet er universelt, så det meste som går på strøm vil kunne styres etter hvert. Og du har full kustus på hjemmet uansett hvor du er i verden.

− Det forenkler hverdagen. Går du ut trykker du en gang på borteknappen, og alt lys slukkes, varmen kan senkes noen grader og alarmen slås på. Tilsvarende kan du ha en nattknapp ved sengen, og det er slutt på slukkerunder og sjekking av ulåste vinduer og dører, forklarer Nag.

Lyse samarbeider med NorDan for å produsere smarte vinduer og dører, og nøkkelen erstattes av kode eller rfid-brikke samt at et høyoppløselig kamera lar deg snakke med den besøkende fra hvor som helst. Smarthusløsningene inngår også i Lyses satsing på velferdsteknologi, som skal hjelpe eldre og andre med spesielle behov til å bo hjemme lengre.