Veidekkes konsernsjef Arne Giske, prosjektleder Atle Monan, hovedverneombud Cay Otto Pettersen og verneleder Lukas Lauvsland under utdelingen i Oslo i går kveld.

Veidekkes HMS-pris til Sørlandssenteret

Veidekkes HMS-pris for 2013 ble onsdag kveld tildelt prosjektet Sørlandssenteret.

- Det var et enormt prosjekt med komplekse HMS-utfordringer i byggetiden som varte i hele fire år. Og de har virkelig synliggjort at god produksjon og god HMS henger sammen , sa konsernsjef Arne Giske ved utdelingen av prisen.

- På Sørlandssenteret har de hatt gjennomgående fokus på HMS gjennom hele prosjektet. De har registrert merkbar forbedring i den enkeltes HMS-fokus i løpet av prosjektperioden. De har hatt mange besøk fra andre Veidekke-avdelinger som har blitt inspirert og tatt med seg ideer til arbeidsmetoder til sine prosjekter, sa konsernsjef Giske.

Store utfordringer

Sørlandssenteret mellom Kristiansand og Lillesand var Nord-Europas største da utvidelsen var fullført til julehandelen i 2013.

- Dette er det største prosjektet Veidekke Agder har vært med på. I tillegg var det et stort oppdrag for Veidekkebedriften Block Berge Bygg som leverte rundt 2.200 trailerlass med betongelementer, forteller administrerende direktør Are Westbye i Veidekke Agder.

- Nærmere 1.100 arbeidere var innregistrert, og opp mot 300 av dem var i sving samtidig. Vi brukte det vi kaller involverende planlegging for å sikre eierskap hos alle som var involvert og ikke minst en gjennom­tenkt fremdriftsplanlegging, fortsetter Westbye.

Stolte og glade vinnere

- Denne prisen gjør alle medarbeiderne i Agder både stolte og ytterligere motiverte fremover. Vi har så mange flinke folk i Agder, og det er en ære å vinne Veidekkes HMS pris. Sørlands­senteret har satt en ny standard for HMS-arbeid som vi hat tatt med oss videre i våre prosjekter, avslutter Westbye.

Seks vinnere

Helse, arbeidsmiljø og sikkerhet er svært viktig for Veidekke, og konsernets pris deles i år ut for 16. gang. Vinneren velges ut basert på evaluering av seks kandidater fra Norge, Sverige og Danmark med vekt på prosjektenes forberedelser, gjennomførelse, holdninger og engasjement. Juryen bestod av Veidekkes konsernledelse.