Foto: Oddrun Helen/Sweco Norge

Oslo Havn velger Alliance Arkitekter og Sweco

Oslo Havn har valgt Alliance Arkitekter og Sweco til å ferdigstille tre reguleringsforslag igangsatt av Oslo Havn.

Charlotte Helleland

Filipstad skal forvandles fra havneområde til fergekai og bolig- og næringsområder. Etter planen skal reguleringsforslagene behandles i Oslo Bystyre i 2014.

Viktig del av Fjordbyen

Tron Kjølhamar

– Filipstad er en viktig del av Fjordbyen. Utviklingen vil bringe Oslo nærmere fjorden, og forlenge den sammenhengende tilgang til vannet, sier Bernt Stilluf Karlsen, styreleder i Oslo Havn.

–Vi er glade og stolte over å ha vunnet kontrakten og får være med på utviklingen av Oslo til en enda bedre by, sier Charlotte Helleland i Alliance arkitekter og Tron Kjølhamar i Sweco.

Oppdragsbeskrivelsen

Oppdraget er å ferdigstille områdereguleringen og to detaljplaner på Filipstad. Områdereguleringen tar sikte på å omforme nåværende jernbane- og havneområder på Filipstad til byutvikling. Hans Jægers kvartal skal bli næringsområde, Midtområdet skal først og fremst bli boliger, mens fergeterminalen på Hjortnes skal beholdes og byutvikles med skole, hotell og konferansesenter som nye naboer.

Samarbeid

Alliance arkitekter og Sweco vant Filipstad i team.- Vi har gode erfaringer fra tidligere samarbeid. Alliance arkitekter har en tydelig bærekraftprofil som passer Sweco, sier Kjølhamar.

Oslos største byutviklingsprosjekt

Filipstad er per dags dato Oslo Vests største pågående byutviklingsprosjekt. Bydelsområdet kan koble sammen Skillebekk, Vika, Tjuvholmen og Aker Brygge slik at byen virker mer komplett. Bydelen er på størrelse med Skillebekk, og vil være et viktig bidrag til Oslos boligbehov. En ny trikkelinje til Filipstad vil knytte Fjordbyen til sentrum. Alliance arkitekter er oppdragsansvarlig og har akkurat signert kontrakten og arbeidet er i gang.