– Med kjøpet av PW Arkitekter forsterker vi vårt markedsinngrep og tverrfaglighet i regionen, sier Norconsult-sjef John Nyheim.

Norconsult tar sterkere grep om Nord-Norge

Norconsult AS overtok fra nyttår virksomheten i PW Arkitekter AS i Harstad og styrker sin posisjon på arkitektsiden i Nord-Norge.

Arkitektkontoret inngår nå som en integrert del av Norconsult. Alle ansatte fortsetter i sine stillinger etter overtakelsen.

PW Arkitekter har vært aktiv i det nordnorske markedet siden 1987 og står bak en rekke store arkitektoppdrag i alle landsdelens fylker. Norconsult har fra før i Troms kontorer i Harstad og Tromsø og har en sterk posisjon som et tverrfaglig rådgivermiljø i fylket.

Samme syn på fremtiden

Daglig leder i PW Arkitekter AS, Stein Wold, uttaler i en pressemelding at

PW Arkitekter og Norconsult har samme syn på fremtiden.

– Begge selskaper erkjenner at markedet i enda større grad framover etterspør tverrfaglighet, større innkjøpspakker og større kapasitet. Både forretningsmessig og kulturelt passer firmaene veldig bra sammen. Kjøpet vil styrke kompetansen i regionen og vil øke verdiskapingen som lokalt forankrede rådgiverfirmaer representerer. Norconsults offensive satsing inspirerer våre ansatte, og vi kan betjene våre kunder på en enda bedre måte, sier han.

Kompetent miljø

– Med kjøpet av PW Arkitekter forsterker vi vårt markedsinngrep og tverrfaglighet i regionen ved at vi får tilgang til et meget kompetent og anerkjent arkitektmiljø. Vi ser store muligheter for markedsmessige og faglige synergier gjennom denne sammenslåingen og ser frem til å kunne tilby et ytterligere utvidet tjenestespekter langs de verdikjedene vi betjener i dag, kommenterer Norconsult-sjef John Nyheim.

– Vi tar mål av oss å befeste vår posisjon som det ledende tverrfaglige kompetansemiljøet på rådgiversiden i landsdelen, og kjøpet av PW Arkitekter er en viktig byggestein for å bli enda sterkere på arkitektsiden, fremholder Nyheim.

Ønsket overtakelse

Beslutningen om aksjeovertakelsen er resultatet av en prosess som er strategisk begrunnet, og som også er diskutert med og ønsket av medarbeiderne i alle involverte selskaper. Selskapene ser dette som et riktig trekk for å møte fremtidige markedsmessige og faglige utfordringer for å trygge arbeidsplassene samt for å skape grunnlag for videre vekst, står det å lese til slutt i pressemeldingen.