XL-BYGG Eggedal Sag overtar tre Trend-butikker

Eggedal Sag AS har kjøpt 100 prosent av aksjene i VSN Bygg og Trelast AS. I sistnevnte inngår tidligere Sigdal Jern og Bygg på Prestfoss, Noresund Bygg og Trelast på Noresund og Vikersund Bygg og Trelast på Vikersund, alle i Buskerud.

Butikkene har fram til nå vært profilert som Trend i Optimera. Handelen over sistnevnte opphører i dag. Eggedal Sag AS er medlem og eier i XL-BYGG og butikkene blir omprofilert til XL-BYGG.

XL-BYGG er i sterk vekst og øker med dette til 78 butikker i Norge. Kjeden har til sammen over 300 butikker i Norge, Sverige og Danmark og er dermed Skandinavias største byggevarekjede. XL-BYGG betjener proff- og privat markedet, og er faghandel innen trelast og byggevarer.

- Gjennom XL-BYGG får bedriftene mulighet, sammen med mange andre lokale forhandlere, å være med å eie og påvirke utviklingen av kjeden. Dette blir nå XL-BYGG butikk nr. 10 i Buskerud fylke, sier kjededirektør i XL-BYGG Morten Marker.

Eggedal Sag AS er et famileeid foretak med utgangspunkt i Eggedal, hvor selskapet har drevet trelastproduksjon siden 1945. Bedriften har fra før byggevarehus i Eggedal og Mjøndalen og får etter overtakelsen en årsomsetning på ca 130 mill kroner.