Foto: Knut Ramstad

Fra fravær til nærvær i Spenncon

Spenncon-fabrikken på Hønefoss har tatt sykefraværet på alvor, og snudd trenden med et fravær over gjennomsnittet til å bli blant de bedre i bransjen. Nærvær er en av nøklene til suksessen.

- Vi måtte ta grep, og igangsatte et systematisk arbeid for å redusere sykefraværet, forteller Lena Rokstad, HMS-leder ved Spenncon-fabrikken.

I 2010 var det gjennomsnittlige sykefraværet ved betongfabrikken på Hønefoss 7,6 prosent. Det var vesentlig høyere enn gjennomsnittet på 6,1 prosent i bygg- og anleggsbransjen for øvrig.

Nå kan hun vise til håndfaste resultater. I produksjonsavdelingen alene er fraværet halvert i løpet av fire år. Det totale fraværet i fabrikkens fire avdelinger ligger an til å bli så lavt som 4,7 prosent for 2013. Dette er lavere enn det rekordlave gjennomsnittet for bransjen på 5,3 prosent.

Suksessoppskriften

Rokstad er opptatt av at det ikke er én enkelt faktor som ligger bak høyt sykefravær, og derfor ikke én enkel løsning på problemet.

- Et viktig tiltak hos oss har vært faste møter med de langtidssykemeldte hver fredag. Her prater vi om det som skjer på jobben. Det er mye lettere å komme tilbake når man holder kontakten og følger med på det som skjer på arbeidsplassen, forteller hun.

I tillegg har godt samarbeid mellom HMS-ledelsen og arbeidslederne vært avgjørende for å motivere de sykemeldte til å komme tilbake i arbeid.

Belønner de langtidsfriske

Holdningsendring har også vært viktig for å snu fravær til nærvær.

– Man skal være velkommen på jobb også de dagene man ikke kan yte 100 prosent, men likevel ikke er så syk at man må være hjemme, forklarer Rokstad.

I tillegg til å tilrettelegge best mulig for de som er syke, er ledelsen opptatt av å belønne de som er på jobb hver dag. De siste fem årene har de invitert de langtidsfriske – det vil si de som ikke har hatt fravær på grunn av egen sykdom i løpet av året – til en egen lunsj i januar.

Sparer kostnader

Redusert sykefravær kan bety store kostnadsbesparelser for bedriften. I november i år publiserte SINTEF en rapport som viser at bedriftene i gjennomsnitt sparer 13.000 kroner på å redusere sykefraværet med én uke.

Ingrid Dahl Hovland

Ingrid Dahl Hovland er administrerende direktør i Spenncon, og sitter også i styret i SINTEF. Hun berømmer innsatsen som er gjort ved fabrikken på Hønefoss.

– Hardt arbeid og dedikert innsats over flere år har vist flotte resultater. Mer nærvær er positivt for de ansatte, gir lavere kostnader og en mer effektiv bedrift. Vi ønsker å bruke Lena Rokstad og erfaringene fra Hønefoss ved resten av fabrikkene våre, forteller hun.

HMS-lederLena Rokstad og arbeidsleder Per Myrvold ved Spenncon Hønefoss.