GIS Koordinator

FirmaDe4 for Lillehammer Kommune
FylkeOppland
StedLillehammer
Søknadsfrist21.01.2014

De tre kommunene i Lillehammerregionen (Lillehammer, Øyer og Gausdal) har inngått et forpliktende geodatasamarbeid. Samarbeidet benytter Norconsult sin programvare (WinMap). Vi søker nå etter felles GIS-koordinator i 100% fast stilling.


Ansvarsområder

GIS-koordinatoren skal være en ressurs og pådriver for alle de tre kommunene.

Ansvarsområder vil blant annet være fellesoppgaver, utarbeidelse av handlingsplan, sørge for opplæring og rutinebygging. Stillingen krever nært samarbeide med fagpersonell i kommunene og Ikomm, som står for den tekniske driften.


Kvalifikasjoner

Vi er ute etter deg som:

• Har gode kunnskaper om bruken av geografiske informasjonssystemer og IKT.

• Er kjent med standarder for kartdata (SOSI, FKB) og digital planforvaltning.

• Kommuniserer og samarbeider godt, men har også evnen til å jobbe selvstendig.

• Kan styrke våre kommuner med dine kunnskaper innen GIS.


Utdanning

• Utdanning i GIS på høgskole- eller universitetsnivå er ønskelig. Relevant erfaring kan vurderes som erstatning for manglende formell utdanning.


Vi kan tilby:

• Et godt og variert fagmiljø med høy kompetanse innen geodata.

• Varierte arbeidsoppgaver og spennende utfordringer.

• Lønn etter avtale.


Kontorplass kan etter søkers ønske være i en av de tre kommunene.

Se tekst nederst etter informasjon om søknadsfrist, hvordan du legger inn søknad (obs, les dette) osv for mer informasjon om stillingen.


For nærmere informasjon ta kontakt med Hans Holmen, telefon 915 47 891 i De4 Search & Consulting AS. Søknadsfrist: 21. januar 2014.

Søknaden sendes elektronisk ved å TRYKKE HER .


I det elektroniske søknadsskjema må du fylle inn opplysninger om utdanning og arbeidspraksis ihht krav i Offentlighetsloven. Det er ikke tilstrekkelig kun å fylle inn personalia og laste opp CV.

Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Søkere som ber om konfidensialitet, må grunngi dette særskilt i søknaden. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv etter ønske om å bli utelatt fra søkerlisten. Søkerne vil i tilfellet bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NÆRMERE OM GIS I KOMMUNENE – BAKGRUNNSINFORMASJON.

GIS-arbeidet i kommunene omfatter oppgaver innenfor forvaltning av plandata, vedlikehold av FKB, ajourføring av matrikkelen, kart og oppmåling, AR5 (landbruk), veg og VA (vann og avløp). I tillegg arbeides det med ulike prosjekter som medfører utarbeiding av ulike tematisk kartdata. Dette ofte i samarbeide med andre fagetater (landbruk, teknisk, etc.)). Som innsynsverktøy for saksbehandlere og eksterne benyttes WEB-Innsyn (www.glokart.no).

Kommunene benytter WinMapPro som GIS-program. I tillegg benyttes Gemini på fagområdene veg og VA. Til 3D-redigering og visualisering brukes TerraExplorerPro og TerraExplorer Viewer. Kommunene har felles WEB-kartinnsyn, som inneholder funksjonalitet for søk, kartsalg og div. rapporter.

FKB-kartdata og plandata forvaltes i en egen Oracle Stanard edition geodatabase. For øvrig benyttes WinMapPro Geomedia Access som arbeidsbaser for kartdata. WEB-kart publiseres fra egen WEB-server (Geomedia). IKOMM er ansvarlig for felles drift av kommunenes IKT-løsninger, dvs. serverpark og programvare.

I GIS-samarbeidet er det etablert en rekke faggrupper (plan-matrikkel-vedlikehold etc..) som er møteplasser for felles diskusjoner og faglige utfordringer. I tillegg er det faglige brukerforum (NOIS) med møter mellom andre GIS-samarbeider og Kartverket, samt møter i regi av Norge digitalt og Geovekst.

Øyer og Gausdal har pr i dag 1 GIS-ansvarlig stilling hver, samt ansatte på kart og oppmåling. Lillehammer har 3 stillinger på GIS, 2 stk. på kart og oppmåling. Lillehammer kommune er for tiden inne i en omstillingsprosess som medfører noe endringer og tilpasninger mht. organisering av tjenesteområder, og fysisk plassering av medarbeidere

Vis flere stillinger: