Trafikkulykke på Carl Berners plass. En person omkommet og tre lettere skadet. Foto: Fredrik Hove / NTB scanpix

En død og tre skadd av løpsk buss i Oslo

En fotgjenger omkom og tre personer ble lettere skadd da en buss kom ut av kontroll ved Rosenhoff i Oslo.

31-bussen var på vei nedover Trondheimsveien da den kolliderte med en bil. Bussjåføren tømte bussen for passasjerer og ble stående og snakke med bilføreren om skademelding.

– Så gikk sjåføren inn igjen i bussen og fortsatte nedover. Hvorfor han mistet kontrollen over bussen vet vi ikke, sier innsatsleder Jan Einar Nicolaisen.

Bussen rev ned en trafikklysstolpe og fortsatte over fortauet og ut av veien. Den stoppet omtrent hundre meter lenger ned.

Personen som omkom ble truffet av bussen etter at den hadde rullet av veien.

Sjåføren letter skadd

Situasjonen var uoversiktlig kort tid etter at meldingen om ulykken kom inn til Oslo-politiet.

– Foreløpig vet vi at tre personer er lettere skadd og en person er bekreftet død. Vi har ikke flere detaljer, sa operasjonsleder Sissel Hansen i Oslo politidistrikt til NTB kort tid etter ulykken.

De skadde ble kjørt til legevakten i Oslo. Den omkomne var søndag kveld ikke identifisert.

– Sjåføren er kjørt på legevakten med lettere skader. Han er foreløpig ikke avhørt, sier Nicolaisen.

Ikke glatt

Trafikkulykken skjedde i 20-tiden søndag kveld. Politiet og nødetatene var raskt på stedet, ved krysset mellom Rosenhoffgata og Trondheimsveien, rett nord for Carl Berners plass. Trondheimsveien var sperret i begge retninger etter ulykken.

– Vi vet ikke hvorfor dette skjedde, og det er mye etterforskning som gjenstår. Vi har en rekke vitner som må avhøres. Det er litt våt asfalt på ulykkesstedet, men det er ikke is på veien og det er ikke glatt, legger innsatslederen til.

Vitnet Vermund Heggeland forteller til VG at han hørte et voldsomt brak og hyling og skriking da ulykken inntraff.

– Da så jeg en rød buss komme brasende nedover gaten. Den virket helt ute av kontroll. Bussen rev med seg en rekke trær på veien, sier Heggeland.