Foto: Ingrid Eide Vik

Kjøpte Norges dyreste bolig - 1,2 mill pr. kvadratmeter

En sentralt beliggende enebolig i Stavanger sentrum ble nylig solgt for over én million kroner per kvadratmeter. Det er 26 ganger prisantydning og trolig prisrekord her til lands.

Huset skal ha meget god standard, god beliggenhet og en rekke håndverksmessige kvaliteter. Materialvalget i huset er gjennomgående eksklusivt, og det skal ikke være spart noe på noe når det gjelder vakre utsmykkinger. Forbipasserende vil først og fremst merke seg detaljer som kraftig pipe med perleutsmykning, og melis som både takstein og maling.

Boligen som kostet 26.000 kroner måler 216 kvadratcentimeter, og har en praktfull og landlig beliggenhet på festet tomt midt i pepperkakebyen i Stavanger Sentrum.

Kjøper er boligutviklingsselskapet Selvaag Bolig Rogaland. Kontaktperson Helene Olsen-Beck jobber til vanlig med boligsalg, men mente at dette var en investeringsmulighet selskapet ikke kunne gå glipp av.

- Boligen er riktignok laget av pepperkakedeig, men har en utrolig beliggenhet midt i Stavanger sentrum med umiddelbar nærhet til kollektivtransport og alle byens fasiliteter. Man kan enkelt ta seg en spasertur ned til Dropsen om man ønsker å gjøre utbedringer på boligen. Dette er det vi på meglerspråket kaller "en sjelden mulighet". Dyktige unge håndverkere fra klasse 6A på Storhaug skole har virkelig satt sitt preg på dette sjeldne praktbygget, og inntektene fra salget går til et svært godt formål.

Det var Eiendomsmegler Krogsveen som meglet salget. Inntektene går uavkortet til Crux oppfølgingssenter i Sandnes som drives av Kirkens bymisjon. Senteret hjelper rusavhengige som ønsker å bli rusfrie.

Foto: Ingrid Eide Vik