ÅF signerte to toppidrettsutøvere

Toppidrettsutøverne Aleksander Berntsen (28) og Carl Godager Kaas (31) har nå signert avtaler med ÅF gjennom en traineeordning. Begge stillingene er skreddersydd slik at de klarer å kombinere videre satsing på toppidretten med jobb.

ÅF er sponsor for Olympiatoppen og en av pilotbedriftene i Olympiatoppens Trainee-ordning, et rekrutteringsprosjekt hvor utøvere tilknyttet Olympiatoppen får mulighet til å skaffe seg arbeidserfaring hos Olympiatoppens samarbeidspartnere.

Aleksander Berntsen er utdannet Bachelor i marineteknikk og startet sin idrettskarriere med studentroing på NTNU i 2008. I 2012 ble han tatt ut til landslagets rekrutteringsgruppe, og satser nå for fullt mot OL i Rio i 2016.

- Jobben gir meg et ekstra bein å stå på. Det er med på å sikre meg et liv også etter ro karrieren og gir meg en ekstra trygghet i treningshverdagen, sier Berntsen.

– Å jobbe ved siden av treningen gir meg nye impulser og et nytt miljø, supplerer Carl Kaas.

– Det styrker motivasjonen for å satse ved å tenke på noe annet innimellom og gjør det ekstra moro å komme tilbake.

Carl Godager Kaas (31) er landslagsløper i orientering, og har blant annet vunnet VM-gull i 2010. Carl har master i teknologi fra NTNU (energi og miljø).

Både Berntsen og Kaas trekker frem fleksibiliteten ÅF gir dem som avgjørende.

– Vi kan selv bestemme hvor mye og når vi ønsker å jobbe. Nå kan vi jobbe mer i lavsesongen og fokusere helt på trening opp mot sesongen og mesterskap, påpeker Kaas.

– Dette er to gutter med høyt ambisjonsnivå og god struktur, og jeg er sikker på at de vil passe godt inn i vårt miljø, sier markedsansvarlig i ÅF, Vibeke Gran.

– Jeg tror at vi i ÅF kan ha mye å lære av måten disse to jobber på når det gjelder forberedelser, trening og motivasjon.

- Vi gleder oss til å bli kollegaer og samarbeide med to toppidrettsutøvere, og håper at vi kan utnytte hverandres kunnskap på best mulig måte, sier adm. dir. i ÅF Norge AS, Bjørn Sund.