Strid om regningen for gransking av Troms Kraft

Styrelederen i Troms Kraft mener 44 millioner er altfor mye penger å betale for granskingen av skandalen i Troms Kraft.

Styreleder Inge K. Hansen, som opprinnelig ba om granskingen, mener prislappen for å komme til bunns i Troms Kraft-skandalen er blitt altfor høy.

Det er Leiv L. Nergaard som har ledet granskingen av Troms Kraft (TK) og datterselskapet Kraft & Kultur. Regningen, med en sluttsum på 44 millioner kroner, er sendt til Nord- Troms tingrett.

Denne summen er drøyt 14 millioner over det siste kostnadstaket på 30 millioner kroner og svært langt over den opprinnelige rammen på 5 millioner kroner.

Nord-Troms tingrett, som skal ta stilling til regningen, har bedt selskapet og dets aksjonærer om eventuelle merknader til honoraranmodningen.

Bestrider grunnlag
– Vi bestrider at det er grunnlag for å dekke granskers honorar utover kostnadstaket på 30 millioner kroner, sier styreleder i Troms Kraft, Inge K. Hansen i en pressemelding mandag.

Han sier at når retten gjentatte ganger blir bedt om å øke rammene, og med til slutt totalt 900 prosent, er det grunn til å reise spørsmålet om hvorvidt styringen av granskingsarbeidet og kostnadskontrollen har vært forsvarlig.

Ny kunnskap
Gransker har begrunnet overskridelsene med at ny kunnskap våren 2013 bidro til ytterligere undersøkelser og merarbeid.

Granskingen ble iverksatt etter at Troms Kraft høsten 2011 avdekket det de mente var omfattende manipulasjon med regnskaper i selskapets svenske datterselskap Kraft & Kultur.