Eriksson: Ungdom må stå opp «om morran»

Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) lover å bli bedre enn Bjarne Håkon Hanssen (Ap) til å få unge på trygd og sosialhjelp til å stå opp om morgenen.

Eriksson varsler at han ønsker å endre loven slik at aktivitetsplikt blir regelen, ikke unntaket, skriver Dagens Næringsliv.

Frp-statsråden måler seg mot Bjarne Håkon Hanssen, som var arbeidsminister fra 2005 til 2008. Før sitt første budsjett proklamerte han: «Jeg vil være nådeløs mot dem som nekter å skrive under på en velferdskontrakt (...) Mitt budskap er derfor at sosialklienter også skal stå opp om morran.»

– Vi må få flere ungdommer fra trygd over til arbeidslivet. Vi må være tydelig på at ungdom må opp «om morran», men da skal ikke vi gjøre den samme feilen som Hanssen gjorde. Det var bare retorikk fra ham, for han hadde jo ingenting å sende dem til, sier Robert Eriksson.

– Det skal lønne seg å jobbe, og vi skal sette aktivitetskrav til dem som mottar trygd eller sosialhjelp. Vi skal lovfeste krav, enten gjennom lov om sosiale tjenester eller gjennom arbeids- og velferdslovgivningen, lover Eriksson.