Langt mer til infrastruktur

I den nye regjeringsplattformen går det frem at Høyre og Fremskrittspartiet vil bruke langt mer penger på samferdsel og infrastruktur. Det skal bl a avsettes 100 milliarder kroner til et nytt infrastrukturfond og det skal etableres et eget veiselskap . Den nye regjeringen er ambisiøs – og lover å bli den beste regjering noensinne på dette området.

Man holder seg til handlingsregelen - men man bruker denne regelen slik den var tenkt brukt da den ble lansert i sin tid. Mer penger til investeringer, mindre til forbruk.

På bygg.no vil vi legge ut alt forslag som gjelder bygg og anlegg – og det er i grunnen mye. Det gleder oss at mange av de krav byggenæringens organisasjoner har fremmet de siste årene er blitt fanget opp i de regjeringsforhandlingene som er ført – og som nå er nedfelt i en plattform.

Det gleder også mange at man skal satse mer på yrkesutdannelsen. I tillegg skal kunnskaps-Norge styrkes på alle plan. FoU og innovasjon skal prioriteres. Det er meget viktig. Her er det viktig at også byggenæringens bedrifter følger med i timen.

Den nye regjeringen har spesielt fokusert på åtte satsingsområder eller prosjekter som Erna Solberg kaller det. Hele regjeringsplattformen er samlet på 75 sider.

Det har opplagt vært tøffe forhandlinger, men alt tyder på at man nå er enig om en ny politisk kurs for Norge.

En sak som byggenæringen også har vært opptatt av er den tiltagende byråkratiseringen vi har sett i de siste åtte årene. Nå skal det skje en avbyråkratisering. Det skal bli enklere både for det enkelte menneske og for bedriftene. Bare skjemaveldet koster bedriftene 60 milliarder kroner i året.

Det blir også lagt vekt på at vi skal ha et trygt samfunn. Det loves betydelige omlegginger bl a av bruken av politiressursene. Vi kommer tilbake med mer.

Det er ikke tvil om at denne regjeringen vil bruke byggenæringens ressurser på en helt annen og bedre måte enn det vi har sett de siste årene. For bedriftene vil det opplagt bety mye at det blir en omlegging av skatte- og avgiftspolitikken.

Vi ønsker den nye regjeringen lykke til.

PS

Erna Solbergs regjering vil legge om og etter hvert redusere pressestøtten. Byggeindustrien har aldri mottatt en krone i pressestøtte så det betyr ikke så mye for oss. Men det som betyr er at regjeringen vil føre en mediepolitikk som stimulerer til nyskaping og innovasjon.